Gå direkt till Nyheten (Kraftfull kammarmusik i Stadsträdgården)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kraftfull kammarmusik i Stadsträdgården

Publicerad Thursday, 28 July 2022, 22:29 av Tore Sahlström

Läckö Kammarorkester tillsammans med solisterna Frida Engström, sopran, och Conny Thimander, tenor, hade på torsdagskvällen ett framträdande i
Stadsträdgården. Det bjöds på ett varierat program med allt från opera av Mozart till underhållningsmusik av Leroy Anderson.
Tenoren Conny Thimander och sopranen Frida Engström med ett nummer från Trollflöjten -här har man skojat till numret med lite sommarglass.

Arrangören Lidköpings Konsertförenings ordförande Martin Hjort hälsade den cirka 450 åskådarna välkommen och berättade lite om föreningens verksamhet och kommande aktiviteter under hösten samt att få fler medlemmar som är intresserad av klassisk musik.

Utbudet under kvällen speglade bredden som finns inom kammarmusiken som innehöll tidig klassisk till nutida musik.

Läckö kammarmusik samlas varje sommar för att spela opera på Läckö borggård – i år är det Tintomara som har spelats ute på Kållandsö.

Just Läckö slott ligger sopranen Frida Engström varmt om hjärtat där hon debuterade i Den Listiga räven. Tenoren Conny Thimander är en Malmöbaserad tenor som sjungit vid alla operahus i Sverige. I sommar gjorde han Gustav III på Läckö.

Erik Ottosson på cello

En torsdagskväll i sommar Lidköping kan ha mycket att bjuda på – från brummande bilar på torget till passionerad kammarmusik i Stadsträdgården. Båda arrangemangen drog många besökare men så var vädret alldeles förträffligt denna ljuva kväll i juli.

Bilderna är klickbara till större format

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bernt
Gäst
Bernt
29 July, 2022 12:08

Kanon bra , – tänk om läckoperan kunde vara lika bra!