Gå direkt till Nyheten (Klartecken för kameraövervakning i skola)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Klartecken för kameraövervakning i skola

Publicerad tisdag, 01 februari 2022, 14:09 av Björn Smitterberg

Politikerna i barn- och skolnämnden godkände i dag de regler som ska gälla när Fredriksdalskolan får övervakning med kamera. Det gäller en lokal i skolan som varit särskilt utsatt.

Enligt reglerna får spelar kameran in allt som händer i lokalen med bild – inte ljud. Materialet sparas i tio dagar – såvida det inte överlämnas till Polis för utredning. Då kan det sparas längre, och då får även berörda elever och deras vårdnadshavare del av det inspelade materialet.

I vissa fall kan även förvaltningschefen på Barn och Skola få del av materialet, och även räddningstjänsten.

Kameraövervakningen är noga avgränsad och anges med bl a kamera. Utrymmen där allmänheten har tillträde bevakas inte. Bevakningen är i stället inriktad på platser där det tidigare skett incidenter. Skolan har byggts om och incidenterna har oftast skett under byggtiden, enligt uppgift från förvaltningschefen Jonny Palmkvist.