Gå direkt till Nyheten (Skara öppnar för att ta emot pandemisjuka på bättringsvägen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skara öppnar för att ta emot pandemisjuka på bättringsvägen

Publicerad Monday, 27 April 2020, 19:07 av - Inskickat material

Vård och omsorg i Skara rustar sig för att kunna möta ett ökat behov av fler platser för korttidsvård. Därför öppnar vi fler korttidsplatser i kommunen på grund av pandemin.

Korttidsboendet på Malmgatan 36 utökar med en avdelning på 10 platser för att kunna möta kommande behov. Fram tills nu har sjuksköterskeenheten varit placerade här och de flyttar nu ned ett våningsplan. De finns alltså kvar i huset för att det ska ske så lite förändringar som möjligt. Flyttarna kommer att ske inom kort.

Detta innebär att det i dagsläget inte längre planeras för att göra om vandrarhemmet i Skara till korttidsboende.

– Under de dagar som gått har det blivit tydligt att före detta vandrarhemmet inte i dagsläget är lämpligt som vårdboende eller för sjuksköterskeenheten. Skulle vi få ett annat läge med ännu mera behov av placering av brukare eller patienter kan den bli aktuellt. Vandrarhemmet har fräschats upp men väldigt sparsamt och det går att återanvända delar av det som man har hunnit att iordningställa, säger Pernilla Magnusson, förvaltningschef för omsorgsförvaltningen.

Ett korttidsboende används för personer inom hemvården som inte klarar sig i sitt hem längre, för en längre eller en kortare tid. Det kan också bli aktuellt för en person som kommer från en sjukhusvistelse men som inte kan åka hem direkt.