Gå direkt till Nyheten (Trafik, persontransport och parkering vid stora evenemang.)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Trafik, persontransport och parkering vid stora evenemang.

Publicerad Friday, 19 January 2018, 09:43 av Redaktionen

bandyhall_skissKonstruktiva förslag har lämnats in till kommunen om hur trafiksituationer kan lösas vid stora evenemang, exempelvis en Villa-match.

Förslagställaren vill se lösningar där kommunen nyttjar marker i träda eller industriområden som tillfälliga parkeringsplatser. I kombination av gratis transporter för besökare mellan yttre parkeringar och Arenan skall problemen med trafik och parkering lösas.

I förslag till beslut svarar kommunens samhällsbygnadsnämnd att dom anser att de 700 parkeringsplatserna i anslutning till arenan är tillräckligt. Det totala antalet parkeringsplatser med 15-20 minuter gångväg från arenan är 2.500. Det finns också goda möjligheter för dom som bor i exempelvis Filsbäck, Vinninga eller Sjölunda att ta cykeln till dessa evenemang. Kollektivtrafik, linje 1 och 2, går med 20-minuters intervall och stannar i direkt anslutning till arenan.

Samtal förs med Västtrafik och arrangörer vid varje stort evenemang för att vid behov hitta lösningar på eventuella problem. Det finns också möjlighet att i framtiden utöka antalet parkeringsplatser vid arenan men idag finns inga fattade beslut om det.

6 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Göran
Gäst
Göran
19 January, 2018 10:09

Det här med att antalet befintliga parkeringsplatser räcker stämmer inte. Det räcker att kolla under en Villamatch för att se hur bilar står parkerade överallt i området runt Arenan. Och man ska inte inbilla sig att folk är beredda att gå en kvart för att komma till Arenan.

Björn
Gäst
Björn
19 January, 2018 06:30

Antalet befintliga platser räcker inte om man utgår från att alla ska parkera vid arenan. Enligt kommunen räcker platserna om delar av publiken kan tänka sig att promenera en kvart. Då är frågan, är kommunen skyldig att göra livet bekvämt för bandypubliken i större utsträckning än för andra? Nej, såklart inte. Lägg pengarna på bättre cykelvägar och fler och tryggare cykelparkeringar. Det är hållbart i längden. Morgondagens bandypublik föds idag.

Björn Smitterberg
Redaktör
20 January, 2018 06:56
Svarar  Björn

Det är inte redaktören som skrivit inlägget.

Tjalle tvärvigg
Gäst
Tjalle tvärvigg
20 January, 2018 08:19

Saknar anslutnings buss till Villas matcher från Götene.
Det som gjorde att det inte var många som åkte med förra gången då det gick buss var att den åkte sent. Man vill ju ha lite tid innan spelet börjar. Sparar säkert ett antal parkeringar i Lidköping .

Marcus
Gäst
Marcus
20 January, 2018 02:32

Behöver inte vara en pågående Villa match. Parkeringarna räcker inte på vardagarna när föreningarna runt Idrottens Hus och Isstadion bedriver träning.

Jakob
Gäst
Jakob
6 February, 2018 11:24

Busslinje 1 stannar inte vid Arenan. Bussarna slutar gå 19 på varagar, så man kan inte åka hem med detta om det är bandy och på lördagar slutar dom gå 14, söndagar inte alls.