Gå direkt till Nyheten (Full fart på Motorstadion)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Full fart på Motorstadion

Publicerad Saturday, 05 August 2017, 13:17 av Joakim Stegelmeyer

lidkoping-open-2017-170805-uppstartIdag är första dagen av årets upplaga av Lidköping Open. Tävlingen arrangeras av Lidköpings Kartingklubb i samarbete med STCC, Kungliga Automobilklubben och Prins Carl Philips Racing Pokal. Förmiddagen har ägnats åt uppvärmningar, tidskval och tävlingsheat i olika klasser. Här ses deltagarna i förmiddagens sista heat – klass Mini för deltagare i ålder 10  till 14 år – värma upp.När Lidköpingsnytt besökte Motorstadion var publiktillströmningen fortfarande måttlig. Enligt Fredrik Blomkvist, ordförande i Lidköpings Kartingklubb, väntas dock fler besökare till eftermiddagens finaler och morgondagens tävlingar. Särskilt uppmärksammat väntas det så kallade kändisracet i morgon bli där bland annat prins Carl Philip deltar.

lidkoping-open-2017-170805-kampHär ses Elias Adestam (1) från Södertälje KRC i hård kamp med ledande Robbie Avidan från Järfälla MK i heat 7 klass Mini.

lidkoping-open-2017-170805-målgångDe båda kämpade hårt i åtta varv. Heatet vanns till slut av Robbie Avidan. Kartarna i denna klass har en motor på ca 10 hästkrafter och når en toppfart på ca 90 km/h.

lidkoping-open-2017-170805-familjI och med att många deltagare är barn och ungdomar är det hela en riktig familjetillställning. Här ses en hel familj vid tältet i depån där kartarna görs i ordning för nästa heat.