Gå direkt till Nyheten (Norrköping-Lidköping tur och retur)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Norrköping-Lidköping tur och retur

Publicerad Friday, 07 July 2017, 16:25 av Redaktionen

P1020309Denna sommar gick färden inte norrut-mot Västerås-som brukligt är.
Denna sommar gick färden västerut och mot Lidköping.

Så kom då de sex grabbar som avser begagna min lilla stuga under de dagar Power Big Meet pågår. De hade i maj fått nys om boendet och ringde med andan i halsen och frågade om den var ledig. Lättnaden var påtaglig när jag svarade ja, och vittnade om svårigheten att i det läget hitta boende i Lidköpingsområdet.

Bröderna Tony och Thomas Nylander är trots sin ringa ålder redan veteraner på Power Big Meet. I tio år har de varit med i Västerås och när Kjelle Power nu väljer Lidköping är det av i första hand lojalitet de hänger med.

Thomas har sin Dodge charger -69 med sig och den glänser på uppfarten. Tony håller sedan snart 20 år på med sin Chrysler Imperial -67, och den har precis varit på lackering. Den är en av bara sju exemplar i Sverige och nu är den turkos.

Mamma och pappa finns på Hovby flygfält och deltar i kommersen. Mamma Britt-Marie är bilsadelmakare och har genom åren haft sin klädsel representerad i många prisvinnande exemplar av framförallt märket Chrysler, sent 50-tal.


P1020308Tony är managementkonsult, Thomas pluggar till automationsingenjör och båda tycker att det är vansinnigt roligt att meka men har svårt att hitta tiden mellan studier och jobb
.

-Tony är väldigt petnoga och han är otroligt märkessäker, han kan allt, säger brorsan och ler.

Det är sex ”morgontrötta” killar som konstaterar att gårdagen var lyckad och att Lidköping verkar mer än lovande. De nämner speciellt en naturskön cruising och ett fint uppstyrt evenemang så långt. Grabbarna har varit på Power meet i Nossebro men annars är de inte så ofta i trakterna.


power-mickea
Tony Nylander, Thomas Nylander, John Jonsson, Patrik Dahlström, Elias Ketuly och Oscar Panzar.

Det är av många anledningar man åker på bilträff. Den sociala biten är naturligtvis mycket viktig men det är också viktigt att knyta kontakter med människor som har erfarenhet av mekande, köp, sälj och beställning av delar.

När jag frågar om miljöaspekten av att 20.000 cruisingbilar på ett och samma ställe under en helg smutsar ner replikerar Thomas snabbt:
– Varför ska man plocka strå i en höstack när man kan gräva med grävskopa på andra ställen? Dessutom ger det ju en massa tillbaka ekonomiskt, eller hur?


P1020306
– Det är naturligtvis roligt att visa upp sin bil också, det är min drömbil och jag säljer den aldrig, säger Thomas Nylander.