Marsipan i mängd – ätbar konst hos konditor på Rörstrands julmässa
Publicerad Saturday, 06 December 2014, 07:45 av Joakim StegelmeyerNu börjar julen närma sig med stormsteg. På söndag är det redan andra advent. Lagom inför julen har Konditor Peter Trulsson tagit upp en gammal tradition, nämligen att göra marsipan till jul.
När Lidköpingsnytt besökte konditoriet inne på Rörstrand Centers gård hade redan en mängd olika marsipanfigurer tagit form. Det har betytt handarbete under många timmar för konditorn. I konditoriet finns såväl klassiska marsipangrisar som frukter och bär. De senare är förvillande lika originalen.
Det går alldeles ypperligt att göra frukter av marsipan. Visst är marsipanfrukterna förvillande lika originalen!
Även den klassiska julgrisen finns i marsipan.
Peter Trulsson har varit konditor i många år – hans släkt har bl a ägt Garströms.
Nu är Peter Trulsson verksam i egna konditoriet i Rörstrand – som varit en framgångsrik butik sedan den öppnades i påskas.