Gå direkt till Nyheten (Ostindiefararen kan ge fler invånare i Lidköping
Besöket omsatte flera miljoner)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ostindiefararen kan ge fler invånare i Lidköping
Besöket omsatte flera miljoner

Publicerad Tuesday, 14 July 2015, 13:34 av Björn Smitterberg

gbg8-salutDet var lite trötta anletsdrag som Anna Ohlin-Ek och Jim Josefsson visade efter att ha arbetat hårt, men skenet bedrog. När de båda började berätta summera de tre dagarna med besök av ostindiefararen “Götheborg” var det glada och nöjda ansiktsuttryck.
– Det har varit lätt, alla har vart så samarbetsvilliga och intresserade!

destinationen150714

Anna Ohlin-Ek har rollen som evenemangsutvecklare och har varit en spindel i alla trådar och Jim Josefsson är direktör för Destination Läckö-Kinnekulle AB.

– Alla har varit så positiva, alla har ställt upp och alla jag pratat med i dag under tisdagen har berättat att de är nöjda och glada, sa Anna Ohlin-Ek.

– Vi har haft många turister hos oss, med bra beläggning på hotell och andra boenden. Natten till lördagen var fullbokad, säger Jim Josefsson.

Besöket blev en mångmiljonaffär totalt sett. Totalt var det 9.500 som betalade för att gå ombord. Det har sålts suovenirer, krogarna har ofta varit fullsatta och butikerna är nöjda med sitt söndagsöppet – allt enligt sammanställningen i dag.

– Även SOIC som äger och driver skeppet har uppgivit att de är mycket nöjda. De var mycket glada över att så många mötte på pirarna vilket gjorde ankomsten – och avgången – till något extra stort.

Inte bara skeppet, utan evenemang på Rörstrands Center och på Nya Stadens torg drog tusentals besökare.

– Vi kan dessutom konstatera att intresset för boende i Lidköping var stort, säger Jim Josefsson. Vi stod ju på hamnen tillsammans med AB Bostäder som fick många förfrågningar om nya bostäder som nu skall hanteras. “Götheborg” kan ha bidragit till att Lidköpings befolkning ökar… Och det är en viktig del äv en för oss som arbetar med turism.