Gå direkt till Nyheten (Bernt Blomgrens spaning efter propaganda: Finns det amerikansk?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bernt Blomgrens spaning efter propaganda: Finns det amerikansk?

Publicerad Wednesday, 01 July 2015, 10:11 av Redaktionen

fladderflusaFinns det amerikansk propaganda – också ?
Sverige rustar för krig och skall bli värdland för och fortsätta samöva med NATO på svensk mark.

Försvarsminister Hultqvist säger dock i DN 2015-06-26 : ”Jag vill undvika krig, kriser och konflikter – ..” .
Det får man verkligen vara tacksam för.

Så vem skulle vara motparten i ett krig – Ryssland givetvis med Putin i spetsen.

Häromdagen skrev svensk media om att Ryssland har haft övningar i att erövra Gotland, Åland med mera, tydligen Nordnorge också (ett Nato-land alltså med allt vad det innebär i form av större krig.)

Den som förmedlade uppgiften var den amerikanska tankesmedjan Center for European Policy Analysis (Cepa). Går man in och ser på vilka rådgivare (advisory board) denna tankesmedja har så hittar man namn som Madeleine Albright, Anne Appelbaum, Carl Bildt, Zbigniew Brzezinski, bland andra, hängivna russofober och förespråkare för ett fortsatt amerikanskt världsledarskap.

Cepas mål beskriver de själva som ”… The Center’s mission is to promote an economically vibrant, strategically secure and politically free Central and Eastern Europe with close and enduring ties to the United States”.

Madeleine Ahlbright, utrikesminister i Bill Clintons regering, sa en gång angående Ryssland , ” Sibirien och ryska Fjärran Östern borde inte tillhöra bara ett land ”.

Hon har alltid agerat som hök, förordade bombningen av Serbien och angreppet på Irak.

Hon är ett bra exempel på att det demokratiska partiets etablissemang är lika hökaktiga och lika arroganta förespråkare för amerikansk hegemoni och världsdominans som republikanerna. Tyvärr verkar inte det svenska socialdemokratiska etablissemanget vilja förstå eller inse detta.

Den nu förda socialdemokratiska utrikes- och försvarslinjen lär skapa allvarlig opposition bland vanliga partimedlemmar, något man heller inte vill inse i de stockholmska s-korridorerna.

Till råga på allt ifrågasätts i dag uppgifterna om de ryska Gotlandsövningarna. ÖB, Sverker Göransson, säger sig vara osäker om sanningshalten.

På frågan om det bara är propaganda, svarar han ”att han inte är där ännu”, materialet måste först analyseras.
Det låter ju förståndigt.
Kanske skulle valda delar av regeringen också vänta på analys innan man gör spontana uttalanden om ditten och datten om Ryssland baserat på amerikanska uppgifter.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
1 July, 2015 12:28

Nu blev du nog Putin-kramare i USA-scientologernas ögon, Berndt Blomgren.
Hultkvist sa i Almedalen att vad det handlade om är Rysslands folkrättsbrott på Krim. Tydligen är det skäl nog för att gå med i Nato.
Natos och USA’s folkrättsbrott med invasionen av Irak hade minsann Hultkvist varit kritisk till sa han. Det är tydligen skillnad vem som begår brott mot folkrätten för dagens S-partiledning.
Och folkrättsbrottet mot Libyen där Hillary Clintons lögner om Ghadaffis massmord på Libyer ledde till att FN t.o.m godkände anfall mot landet har tydligen ingen betydelse heller för Hultkvist. Kan det vara för att vi är medskyldiga? Nu härjar IS även där och de begår väl inga brott mot folkrätten enl Hultkvist antagligen.
IS fick ju för övrigt fri lejd över Turkiets stängda gräns mot Syrien. Detta Turkiet som bombade kurderna istället för att angripa IS. Turkiet säljer IS olja till EU länder och Israel ger IS och Al Quaidas skadade “soldater” fri passage för sjukhusvård i Israel. Men så har ju dessa länder sluppit terroristdåd från dessa organisationer också.
Varför stoppar inte USA IS kapitalflöden? Man stoppar ju t.o.m enskildas transaktioner i Sverige. Kan det vara för att IS från grunden är en Saudi skapelse som USA gett sitt stöd i Syrien för att komma åt Assad? Assad är ju också ansedd som Putinkramare.
Man kan ju hoppas att S ledningen skakar om skallarna lite grann och inser värdet av den svenska alliansfriheten och neutraliteten innan det är för sent.