Gå direkt till Nyheten (Narkotikalangare fick straffrabatt
Lämnade Polisen viktiga uppgifter)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Narkotikalangare fick straffrabatt
Lämnade Polisen viktiga uppgifter

Publicerad Wednesday, 28 December 2022, 11:03 av Redaktionen

Två män har av Högsta Domstolen fått två års nedsättning av sina respektive straff för narkotikabrott. De båda gick själva till polisen och överlämnade sig. Deras brott var inte kända av Polisen tidigare och deras uppgifter kunde bidra till att en rad brott klarades upp. De dömdes till 6 års fängelse vardera, som hovrätten sänkte med cirka 1 år för deras medhjälp.

De båda ansåg dock att straffrabatten var för liten i förhållande till dem hjälp de givit Polisen. De båda överklagade till Högsta domstolen som nu slagit fast att den hjälp de gav var värd två års straffnedsättning vardera. Åklagaren tycker det är glädjande att domstolen sänkt straffet rejält.

Det är första gången som brottsmisstänkta får straffnedsättning för att de hjälpt Polisen med uppgifter.