Gå direkt till Nyheten (TV: Luciamorgon från Gräfsnäs slottsruin)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

TV: Luciamorgon från Gräfsnäs slottsruin

Publicerad söndag, 11 december 2022, 10:11 av - Inskickat material

SVT bjuder tittarna på Luciatåg från Gräfsnäs slottsruin tisdagen den 13 december kl 07.00. Ruinen och slottsparken som ligger vid Antens strand utanför Alingsås, skapar en magisk plats för de klassiska Lucia- och julsånger som bland andra Brunnsbo Musikklasser och Lucian Clara Dahl framför.

– Det är särskilt kul att låta Brunnsbo Musikklasser och dess Lucia sprida sitt ljus i mörkret. Musikklasserna erbjuder möjlighet att utveckla sitt musikintresse och bygga en grund för fortsatt musicerande resten av livet, det tycker jag är fint, säger Marion Jernråda, projektledare för Luciamorgon.

Utöver Brunnsbo Musikklasser medverkar också Alingsås Musikteatersällskap samt solisterna Lovisa Samuelsson, cello och gitarr, Daniel Andersson, kontrabas, Ella Wennerberg, trombon och Bruno Coimbra Faria, flöjt, i Luciamorgonens sändning.

– Magiska Gräfsnäs med sin park, hembygdsstugor och det gamla ångtåget skapar en ljuvlig inramning till vår fina konsert som rymmer både traditionell körmusik och solonummer som hör julen till, avslutar Marion Jernråda, projektledare för Luciamorgon.

Gräfsnäs slott byggdes på 1500-talet och var en av de största slottsanläggningarna i Västergötland under denna period. I äldre tider brukades kyrkbåtar av de boende på västra sidan av Anten för att ta sig till kyrkan i Långared. Under Luciakonserten får kyrkbåten, som sedan 2003 ros mellan båthusen i Kvarnbo och Långared, tjäna som spelplats för vacker musik.

– – – –
Bild ur Lidköpingsnytts Arkiv: Gräfsnäs slottsruin

 

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Vivan Sundblad
Gäst
Vivan Sundblad
13 december, 2022 07:37

Vackraste Luciafirande jag sett i TV!

Eva nilsson
Gäst
Eva nilsson
13 december, 2022 08:50

En underbar luciamorgon. Tack

Marie Louise Rosenqvist
Gäst
Marie Louise Rosenqvist
13 december, 2022 12:15

Mycket vackert Luciafirande, fina röster och fantastisk miljö! Stort tack.

Maggie
Gäst
Maggie
13 december, 2022 07:23

Vackra bilder och omgivningar, duktiga flickor och pojkar som sjunger, men tyvärr lite för tungt och jag tycker att Lucia ska vara lustfyllt med lussefirande med lite rolig julmusik, lite barn som sjunger med i luciatåget, inte så högtravande. Det ska vara ljust och glatt, inte tungt.

Marie Hellqvist
Gäst
Marie Hellqvist
13 december, 2022 09:19

En härlig körsångsupplevelse!