Gå direkt till Nyheten (Nu inleds Svenska Tennisveckan – mästare ska koras)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nu inleds Svenska Tennisveckan – mästare ska koras

Publicerad fredag, 09 december 2022, 08:58 av Redaktionen

Kampen om SM-gulden kan börja! 10-18 december avgörs tennisens nya elitserie – i år får ett nytt format med ökade prispengar och gemensamt slutspel för herrar och damer.

I det nya formatet utökas serien från åtta till tio lag på både dam- och herrsidan. I grundserien (10-15 december) delas lagen upp i två grupper där de i hemma- och bortamatcher, tre singelmatcher och en dubbel, gör upp om de fyra slutspelsplatserna. I klubbarnas spelartrupper finns förutom de främsta svenskarna även topprankade collegespelare samt unga och lovande framtidslöften.

Det gemensamma slutspelet för herrar och damer avgörs 16-18 december med semifinaler och finaler på en och samma spelplats: System Verification Fair Play Stadion i Malmö, i samarrangemang med Fair Play TK. Segrande lag blir svenska lagmästare inomhus.

Det nya konceptet innebär också ökade prispengar och en förstärkt satsning på livestreaming. Alla matcher kan ses både live och i efterhand, utan kostnad, på Tennis.se/play. Slutspelshelgen visas även utan kostnad på Aftonbladet TV inklusive kommentering och under finaldagen görs en utökad produktion med intervjuer och olika inslag. Huvudsponsor är företaget MATCHi.

Regerande mästare är Enskede LTK (damer) och Fair Play TK (herrar).

Lidköpings TK:s damlag är ett av lagen som kämpar om vinst. Två hemma matcher och två bortamatcher krävs av deltagande 8 lag – indelade i två grupper. Prispengar står på spel för de lag som når finalspelet i Malmö om en dryg vecka.

Här är spelschemat – klicka