Gå direkt till Nyheten (Avgår som kommunalråd – lämnar serie med förslag
Vill ha idrottshallar och cykelvägar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Avgår som kommunalråd – lämnar serie med förslag
Vill ha idrottshallar och cykelvägar

Publicerad måndag, 05 december 2022, 11:55 av Björn Smitterberg

Centerpartisten Frida Nilsson lämnar inom kort platsen som kommunalråd i Lidköping. Nu har Frida Nilsson lämnat sen serie av motioner till kommunfullmäktige med förslag om:
– cykelväg till Örslösa
– cykelväg till Mellby och Gillstad
– cykelväg till Norra Härene och Saleby
– fullmåttshall för träning i Otterstad
– fullmåttshall för träning i Tun
– fullmåttshall för träning i Örslösa
– utomhusgym
– förskola i Lovene/Mellby.

I ytterligare en motion föreslås att det skapas lokala utvecklingsplaner för en l3evande landsbygd och levande ytterområden.

/foto: Lidköpingsnytts arkiv

22 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mia
Gäst
Mia
5 december, 2022 02:05

Bra förslag! Tack o lov om det kunde bli en cykelväg ut mot Örslösa. Örslösa vägen är livsfarlig att cykla på. Hög hastighet, dålig sikt. Finns inte ens nån vägren.

Leif Svensson
Gäst
Leif Svensson
5 december, 2022 03:34

Har du obegränsat med pengar? Eller är du som Annie Lööf inte förankrad i verkligheten. Idrotten skall gå före allt annat. Se p4 skaraborg och inte minst NLT! På TV så går idrotten före annan viktigare verksamhet i Sverige. Som en sa i Tyskland bröd och skådespel åt folket.

Frida Nilsson
Gäst
Frida Nilsson
5 december, 2022 07:06

Hej Leif ! Vi har gjort satsningar på äldreboenden och skolan , vi har byggt och skapat förutsättningar för bostäder. Idag har ungdomarna som idrottar i Lidköping varken omklädningsrum eller ytor att utföra idrott på, dessutom så visar statistik på att allt färre idrottar. Vi vill skapa förutsättningar för att fler ska röra på sig och förutsättningar tillsammans med föreningar för att fler ska fortsätta idrotta även i tonåren. När det gäller cykelvägar så är är det viktigt att även vi på landsbygden har tillgång till säkra cykelvägar och inte bara i stan.

Per
Gäst
Per
6 december, 2022 08:39

Finns det inga omklädningsrum? Det måste väl ändå den nya koalitionen, För Lidköpings Bästa snarast fixa! Sen kan man förstås fråga sig vad som hindrade den gamla majoriteten att fixa detta under sina fyra år vid makten. Det kanske va bristen på att få något gjort som resulterade i ett politiskt skifte.

Krille
Gäst
Krille
6 december, 2022 07:53

Ingen av förslagen är väl dåliga, och det är just också förslag. Det anges heller ingen tidsram för genomförande av förslagen är dom tänk att genomföras under 20 år så är det inget som är omöjligt att finansiera. Självklart ska man prioritera det man brinner för och har du andra prioriteringar så ska du ju lämna en medborgaride eller kontakta representanter för det partiet du röstar på för att driva det. Sen var det väl Juvenalis som myntade uttrycket  panem et circenses så inte en tysk utan en romare.

susanne wedebrand
Gäst
susanne wedebrand
5 december, 2022 03:47

Komiskt.Undrar om det är lika genomtänkt som när kommunens pedagogiska omsorg lades ner i ett nafs,tänker närmast på Lövis i Lavad. Personalen värnade dock en levande landsbygd och en hållbar framtid för barnen,de kan nu fortsätta vara med den personal de är vana med och i en fantastisk miljö.Personalen lade ner ett otroligt arbete,är nu anställda i ett privat företag.Det gäller att leva som man lär.

Frida Nilsson
Gäst
Frida Nilsson
5 december, 2022 07:05

Hej Susanne ! Vi i Centerpartiet ställer oss positiva till fristående verksamheter. Jag ser mycket positivt på att Lövis i Lavad finns kvar i privat regi .

susanne wedebrand
Gäst
susanne wedebrand
6 december, 2022 05:28

Det alla skattebetalare ska veta är:Det är bara pga,personal och föräldrars engagemang Lövis finns kvar i ny regi.Anskrämligt och oproffessionellt skött av ledande politiker.Hur man kan utsätta barn,föräldrar och personal på det sätt som skedde är för mig obegripligt.Det skadar förtroendet i stort,enligt min personliga mening.

Jörgen blomkvist
Gäst
Jörgen blomkvist
5 december, 2022 08:23

Ja när man inte har någon form av idéer får man kopiera andra cykelvägen har sd lagt motioner om och talat med berörda myndigheter i snart 10 år utan något gehör även en säker avfart in till gillstad sd lade även en motion om skola i mellby men det röstades ner av majoriteten i kommunalfullmäktige bara så alla vet var förlagen kom ifrån

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
7 december, 2022 08:29

SD lovade även 10 kr lägre drivmedelspris ”imorgon”. Den ide´n försvann fort. ”Förändring på riktigt”`? :-D

Per Olov
Gäst
Per Olov
5 december, 2022 11:00

Bra förslag Cykelväg till Örslösa. Hård trafik. Ingen platts för Cyklar.

Fredrik
Gäst
6 december, 2022 11:46
Svarar  Per Olov

Du bor i stan märks!!

Kerstin
Gäst
Kerstin
6 december, 2022 07:36

Centerpartiet inget att bry sig om längre – bråkar hela tiden internt och externt!

HGW
Gäst
HGW
6 december, 2022 09:22

..en motion om ett stort skyttecentrum hade varit trevligt…..är oxå sport för olika åldrar…

Robert
Gäst
Robert
6 december, 2022 11:34

Har egentligen inga problem med förslagen, fler cykelbanor ser jag gärna. Men att bygga fullmåttshallar i Otterstad, Tun och Örslösa när det fortfarande inte finns en enda ordentlig fullmåttshall med läktare i Lidköping känns aningen felprioriterat. Kika in i träningshall A och B där våra ungdomar spelar matcher i handboll, innebandy och basket och notera att publiken inte ens får plats längs väggen och dessutom är halvvägs in på planen. Eller försök följa en match från DLGs läktare där sikten blockeras av pelare och räcken.

Bo Dereby
Gäst
Bo Dereby
6 december, 2022 11:51

Jag har en bestämd känsla av att Frida medvetet lagt ett antal motioner som hon vet inte kommer att kunna genomföras, för att sedan vid lägligt tillfälle kunna kritisera vårt nuvarande styre i Lidköping med att hon motionerat om diverse kanske lyxiga fullmåttshallar på tre små orter inom stadens hank

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
7 december, 2022 08:37

När du nu ska ingå i SkaS sk utförarstyrelse Frida, kan du väl berätta hur din agenda ser ut gällande sjukhuset i Lidköping? Nu är det ju inte längre er ”svältbudget” för sjukhusen som du stått bakom som ska råda framgent.

örnvik
Gäst
örnvik
7 december, 2022 06:49

Ja utmärkt Nu har du något att sätta tänderna , Lidköpings Akutsjukhus, försök nu och få
fram när pengarna kom fram till Skövdes nya Akutsjukhus, detta har ju vart planerat länge
och redovisa gärna motivet till utbyggnaden , detta har ju vart ett mantra för våra tjänste-
män inom sjukvårdsstyrelsen från Skövde i snart 30 år att lägga ned Akutsjukhuset i Lidköping motivet till beslutet finns säkert i budgetar sen tidigare

lasse
Gäst
lasse
7 december, 2022 05:15

– cykelväg till Örslösa
– cykelväg till Mellby och Gillstad
– cykelväg till Norra Härene och Saleby:

Mer passande formulering både språkligt och tekniskt borde väl vara (för antar att det inte ska vara enkelriktat)
– cykelväg mellan Lidköping och Örslösa
– cykelväg mellan Lidköping och Mellby och Gillstad
– cykelväg mellan Lidköping och Norra Härene och Saleby

lasse
Gäst
lasse
7 december, 2022 05:57

Redaktören: Det var mer en reflektion över synsättet på landsbygden. Lite grand som en sossepotentat om bredband på landsbygden när han sa något i stil med. Det måste ju funka när man kommer ut på sommaren.

lasse
Gäst
lasse
7 december, 2022 06:50

Det var mer en kommentar angående synen på landsbygden. Lite grand som vad en sossepotentat uttryckte om bredband på landsbygden. Det måste ju funka när man kommer ut på sommaren.
Det är säkert så att tätortsborna är välkomna att cykla till Örslösa, och sedan ta samma väg hem igen. Men en troligare användning av en sådan cykelväg är nog ändå att cykla från Örslösa och in till tätorten för arbete eller skola och sedan hem igen när dagen är slut.
Därför går inte vägen till Örslösa, utan den går från Örslösa till främst Örslösabornas fromma.