Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Mycket att göra)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Mycket att göra

Publicerad Friday, 02 December 2022, 12:11 av Björn Smitterberg

Mycket att göra – ja, det är när man flyttar.
Flyttstädning är väl en sak. Men sortering av allt man sparat på och som man plötsligt tycker är onödigt.

Företagshandlingar måste sparas i över 7 år. Det är ju enkelt. Men allt annat. Förvånansvärt vad mycket utgången datamaterial som finns, och det här med skrivare som plötsligt blir dubbel uppsättning på.

Allt ska hanteras och sorteras. Det tar sin tid. Det tar timmar faktiskt. Och snart kommer flyttfirman…

Ja, Lidköpingsnytt lämnar Rörstrand efter 15 år. Tänk vad tiden gått. Hit kom redaktionen efter att några år huserat i gamla Flickskolan.

Nu väntar ny arbetsplats. På helt annat ställe. Det enda som är bättre att flytta numer är telefonen. Den är ju bara att stoppa i fickan. Förr fick man anmäla flytten någon månad i förväg för att allt skulle vara på plats.

Rörigt

Det var minst sagt rörigt när kommunfullmäktige sammanträdde i måndags. Carl Rudbecks ordförandeskap testades verkligen, och det kommer säkert att gå lättare för honom när rutinerna sitter. Men hans värdeuttalanden, om att det var kul att moderaternas förslag gick igenom, hör förstås inte hemma här.

Rörigheten kommer säkert att minska, men det fanns tillfällen då redaktören inte fick klart för vad som egentligen beslutats, och ibland glömdes klubbslaget bort. Mötet blev långt, så långt att fyra timmars batteri i datorn tog slut. Det kan också konstateras att mötet hölls delvis bakom låsta ytterdörrar. Är det tillåtet? Fullmäktigemötet ska ju vara öppet för alla?

Nästa möte blir det full fart – då ska nomineringarna till nämnderna presenteras. Då kommer samarbeten över partigränser och nya koalitioner att visa sig.

Väntan

Nu är det redan dags för andra advent. På arbetsplatser pågår planeringen för julfika, jultallrikar och julbord för fullt. Många skräms av priset – råvarorna har  stigit i pris, och även det påslag krögare behövt göra. Följden är att det inte verkar vara fullt så intressant med julbord i år.

Redaktören avstår. Julbord hör hemma i jul och inte dessförinnan. Ibland undrar redaktörn hur många gånger köttbullarna åker fram och tillbaka på restaurangerna.

Därmed önskar redaktören god andra advent.

 

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ronney Hedvall
Gäst
Ronney Hedvall
2 december, 2022 01:38

Vart bär det av nu då?