Gå direkt till Nyheten (Nya sjukhusstyrelsen utsedd)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya sjukhusstyrelsen utsedd

Publicerad tisdag, 29 november 2022, 18:14 av Redaktionen

Vid dagens möte med regionfullmäktige utsågs ledamöter i nämnder som hanterar olika frågor inom regionen. Bl a utsågs den nya styrelsen för Skaraborgs Sjukhus. Två personer får nyckelroller när det gäller att hantera frågor kring sjukhuset i Lidköping.

Här är de som valdes – det går att klicka på sammanställningen så kommer den i större format.

Regionfullmäktige beslutade också:

En förnyad strategi för omställningen av hälso-och sjukvården i VGR 2023–2027. Strategin är en förutsättning för att möta utmaningarna i hälso- och sjukvården.

VGR behöver ställa om hälso- och sjukvården för att erbjuda invånarna en mer tillgänglig och jämlik hälso- och sjukvård med högre kvalitet och större delaktighet inom ramen för befintliga resurser.

Beslutet om den nya strategin är en fortsättning på den ursprungliga som fastställdes av regionfullmäktige 2017. Den lägger fokus på ett antal områden:
– nära vård
– digitala vårdformer och tjänster
– kvalitetsdriven verksamhetsutveckling och kompetensutveckling
– hälso- och sjukvårdens prioriteringar
– omställning av hälso- och sjukvården för barn och unga

Inom området koncentration, som tidigare fanns med har insatser genomförts kontinuerligt och systematiskt sedan strategin fastställdes. Därför utgår koncentration från den nya strategin och ersätts med ett omställningsområde kring hälso-och sjukvårdens prioriteringar. Arbetet med koncentration fortgår i ordinarie strukturer.

Den nya strategin är en ambitionshöjning i genomförandet av omställningen. Det är en övergripande strategi som ska kompletteras med regionövergripande planer för genomförandet under 2023.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Leif Johansson
Gäst
Leif Johansson
29 november, 2022 08:32

”VGR behöver ställa om hälso- och sjukvården för att erbjuda invånarna en mer tillgänglig och jämlik hälso- och sjukvård med högre kvalitet och större delaktighet inom ramen för befintliga resurser?”
Är det den ramen som en underfinansierad budget ger? Lite kosmetik annars helt samma spår. Vårt sjukhus och dess personal/patienter lär inte få någon ro.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
30 november, 2022 08:22

En styrelse som helt saknar funktion. Avveckla dessa sk utförarstyrelser. Som att kasta pengarna i sjön. De pengarna hade gjort mer nytta i vården.

Maria Edström
Gäst
Maria Edström
1 december, 2022 07:04

Instämmer! Ska det sparas? Gör det på funktioner som inte skapar direkt värde för patienterna. Vid ekonomisk åtstramning kan man minska det mesta av projekt, process och annat som tar tid och resurser från själva vårdarbetet. De som jobbar med patienterna skulle fortsätta göra det även om ”mellanlagret” av tjänstepersoner och politiker försvann. Det skulle öka tillgängligheten i vården och göra det mer attraktivt för vårdpersonal, alla kategorier, att stanna kvar och jobba inom vården.
Vilka i styrelsen ansvarar för frågor om Lidköpings sjukhus?