Gå direkt till Nyheten (Jazzkvintetten som fick vänta)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Jazzkvintetten som fick vänta

Publicerad måndag, 21 november 2022, 10:26 av - Inskickat material

Kommer till Lidköping på torsdag.

År 2008 var första gången som jazzsångerskan och kompositören Anna Lundqvist reste till Lissabon. Hon föll för staden, och återkom sedan under flera år. Hon arbetade vid universitetet och spelade med olika musiker. Hela tiden letade hon efter nya kontakter för att skapa sig ett eget nätverk. Bland dessa nya bekantskaper hittade hon under årens lopp de musiker som så småningom blev ”Anna Lundqvist Lisboa Cinco”.

När bandet hade formerats, musik var inspelad och man var redo för konsert, kom corona och satte stopp för de planerna. Under två år planerade Anna Lundqvist allt som gick att planera på distans. I början av år 2022 kunde hon äntligen återvända till Lissabon, och bandet började att repetera och planera inför framtiden. I mars genomfördes en bejublad premiär med tre konserter på anrika Hot Clube de Portugal i Lissabon.

Nu är bandet i Sverige för en tio dagars turné, och på torsdag 24 november gör de ett stopp i Lidköpings Folkets hus.

Musiken är skriven av Anna Lundqvist, och är influerad av latinamerikansk musik, pop, rock samt svensk hymn. Texterna handlar om händelserna i vår vardag, både de enkla och de mer komplicerade. Musiker är Desidério Lázaro (sopran- och tenorsaxofon), Daniel Bernardes (piano) André Carvalho (kontrabas) och Joel Silva (trummor).

/Anna Lokrantz