Gå direkt till Nyheten (Lidköping/Skövde fick inte SM-veckor)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköping/Skövde fick inte SM-veckor

Publicerad tisdag, 15 november 2022, 07:24 av Redaktionen

Riksidrottsförbundet och SVT har beslutat att erbjuda Norrköping som värdstad för SM-veckan sommaren 2025 och Karlstad för 2026.
Artikeln är uppdaterad 8,23.

– Det var små marginaler i hård konkurrens som fällde avgörandet till Norrköpings del, säger Stefan Bergh, generalsekreterare för Riksidrottsförbundet.

Det var fem städer som hade ansökt om att få värdskapet för SM-veckan: Lidköping/Skövde, Uppsala, Växjö, Norrköping och så Karlstad, som också blev uttagen som värdstad för sommaren 2026.

I en kommentar säger Anna Ohlin-Ek vid destinatioin Läckö-Kinnekulle::
– Vi var självklart ödmjuka inför de städer vi ställdes emot. Samtidigt har vi siktat högt och hela tiden haft en tilltro till vår kapacitet med vår gemensamma erfarenhet av att arrangera större evenemang, våra varierande arenor, vårt breda föreningsliv och det starka samarbetet i Skaraborg. Vi har verkligen fått bekräftat från Riksidrottsförbundet (RF) att de bedömer att vi skulle klara av att arrangera en SM-vecka av hög kvalitet, säger Anna Ohlin Ek, Vd på Destination Läckö-Kinnekulle.

– Vi förlorade på målsnöret.

Skövde aviserar redan att de skall söka igen.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tage
Gäst
Tage
15 november, 2022 11:07

Otroligt tråkigt -Lich skulle sökt själva !

William Linux
Gäst
William Linux
16 november, 2022 10:45
Svarar  Tage

Nej, Lidköping ska inte göra saker själva! Samarbete är nyckeln till framgång.

Dags att släppa bymentaliteten och inse att Lidköping är en del av Skaraborg och att Skövde är störst och inte tvärt om. Dagen då alla navelskådande lidköpingsbor inser detta kommer vi se utveckling av vår stad på riktigt.