Gå direkt till Nyheten (Om religioner som möts i Jerusalem
Föreläsning på biblioteket)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Om religioner som möts i Jerusalem
Föreläsning på biblioteket

Publicerad söndag, 13 november 2022, 10:10 av - Inskickat material

”Jerusalem – Dröm eller verklighet”
Om hur judiska, kristna och muslimska pilgrimer söker sin heliga stad.

I Jerusalem möts tre världsreligioner, öst och väst, historiska vingslag och modern teknologi, allt detta i en politiskt laddad situation.

Jerusalem påverkar och påverkas av pilgrimen. Upplevelsen rymmer den andliga dimensionen, men kompliceras av den politiska situationen. Mötet med de heliga platserna och staden med all dess historia kan kollidera med olika förväntningar och den fysiska verkligheten. Judar, som ser landet som sitt utlovade. Muslimer, med förväntningar på det omstridda moskéområdet Al Aqsa/Tempelplatsen. Kristna, som ibland söker söndagsskolebilden i dagens Jerusalem.

Marianne och Lars-Inge Claesson har arbetat som lärare och direktor på Studieförbundet Bildas studiecenter i Jerusalem. Nu ger kommer de till Lidköpings Stadsbibliotek för att ge sin bild av hur judiska, kristna och muslimska pilgrimer från hela världen söker sig till sin heliga stad.

Onsdag 16 november klockan 18:30 Lidköpings Stadsbibliotek. Fri entré, ingen förbokning krävs.

/Hanna Reidmar, kultursamordnare