Gå direkt till Nyheten (Stor utförsäljning vid Åhléns efter ägarbyte)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stor utförsäljning vid Åhléns efter ägarbyte

Publicerad fredag, 11 november 2022, 13:43 av Björn Smitterberg

Åhlénsvaruhusen har fått en ny ägare och nu har en stor utförsäljning inletts bl a i Lidköping. Än har inget sagts om hur ägarskiftet påverkar butiken i framtiden.

Här är ett pressmeddelande som publicerades i somras om ägarskiftet:

Efter 34 år som ägare säljer Axel Johnson nu Åhléns till en ägarkonstellation ledd av Ayad Al-Saffar, med ambitionen att ytterligare förstärka, utveckla och expandera Åhléns i framtiden. Genom ägarbytet kommer de investeringar som Axel Johnson gjort i Åhléns, bland annat i automatisering och digitalisering, kunna användas på bästa sätt av ägare med ett starkt engagemang, djup kunskap och stor erfarenhet inom detaljhandel.

I och med affären får Åhléns nya ägare där Ayad Al-Saffar genom Axcent of Scandinavia AB, som är huvudägare i Ur & Penn, blir majoritetsägare med Torsten Janssons och Göran Härstedts Härstedt & Jansson Invest AB som passiv finansiell minoritetsinvesterare. När affären fullbordas, vilket väntas ske i augusti, så kommer Ayad Al-Saffar att ta över vd-posten efter Åhléns nuvarande vd Annica Hagen.