Gå direkt till Nyheten (Familjesöndag på Vänermuseet; Vänerns väsen och fiskbingo)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Familjesöndag på Vänermuseet; Vänerns väsen och fiskbingo

Publicerad Thursday, 10 November 2022, 09:14 av - Inskickat material

På söndag arrangerar Vänermuseet familjesöndag med sång och musik blandat med historier om Vänerns väsen. Bland andra kommer Fröken Sill.

Familjesöndagen inleds med att besökarna får höra om spännande myter; Koffa, Sjöfrua och de andra figurerna som sägs leva i sjön. Under tiden som man får skapa sitt eget miniatyrland med inspiration från Vänerns olika väsen.

Senare samma dag kommer Fröken Sill, alias Cilla Klein på besök med sin musikföreställning “Fröken Sill på nya äventyr”. Fylld av gungande rytmer och kluckande skratt tar Fröken Sill med publiken på ett plaskande äventyr. Hon dyker ner till toppensnäckorna Sjapp och Klack, berättar sagan om Valen och Krillen, och möter ålen som älskar att spela på “fiålen”. Fröken Sill är fenomenal på att få barn att rimma, sjunga och vifta på fenorna.

Hur väl känner du museets fiskar? Testa dina kunskaper genom att spela fiskbingo bland akvarierna!

Högläsning och skaparverkstad passar alla åldrar medan föreställningen passar bäst för åldrarna 3-6 år.