Gå direkt till Nyheten (Bantat badhus – inget beslut i dag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bantat badhus – inget beslut i dag

Publicerad onsdag, 09 november 2022, 15:50 av Björn Smitterberg

Det blev strid mellan de nya blocken när en fortsättning på badhusprojektet diskuterades i kommunstyrelsen. Inga beslut fattades om innehållet, i form av besparingar bl a.

I stället ska beslut fattas när en fysisk modell över Framnäsområdet är klar, där man kan se effekterna av badhusbygget. En sådan modell, uppgavs vid pressinformationen, bli klar inom några veckor. Det var kristdemokraterna som yrkade på att avvakta modellen över Framnäs, och fick stöd av moderater och liberaler bl a.

På den möjliga besparingslistan finns bl a rutschbanan, kortad bassäng till 25 meter m m.

Socialdemokraterna, Centern och Miljöpartiet yrkade att projektet skulle fortsätta fram till ett kostnadsförslag. Men så blev alltså inte återremissen och därmed tvärnitas projektet. Igen.

– Det handlar om veckor – och de kan vara avgörande, sa liberalen Päer Johnson.

I en skriftlig kommentar från Vänsterpartiet:
– Vänsterpartiet stödjer förslaget till återremiss som idag föreslogs av Sten-Erik Lager, KD. Vi måste få en bättre helhetssyn om förslaget innan vi godkänner fortsatt projektering. Fortfarande är investeringskostnaderna mycket höga jämfört med det beslut som kommunfullmäktige har fattat. Den ekonomiska osäkerheten är just nu mycket stor och vi måste vara säkra på vilka investeringsbeslut som vi ska fatta. Vi måste prioritera välfärden såsom skola och vård de kommande åren och då måste vi veta mer innan stora investeringsbeslut fattas. Det finns geotekniska svårigheter och det kommer påverka områdets gestaltning. Det är många frågetecken som behöver rätas ut innan beslut fattas om att gå vidare i projekteringen, säger Claes-Göran Borg, vänsterpartiets KS-ledamot.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kerstin
Gäst
Kerstin
9 november, 2022 08:27

Men snälla , -fattar ni inte att det finns viktigare projekt att lägga pengarna på än ett badhus. – lägg ner projektet!

örnvik
Gäst
örnvik
10 november, 2022 10:07

Ja hoppas att våra representanter i kommunstyrelsen BÖRJAR tänka till lite,
dags för lite eftertanke vad alla kostnader innebär

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
10 november, 2022 12:35

Tänk sånt ylande det var när Sparbanken Lidköping Arena skulle byggas. Omräknat till dagens prisnivå hade den kostnaden varit 280 miljoner idag.