Gå direkt till Nyheten (Femteplats för Alvin i Mälarcupen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Femteplats för Alvin i Mälarcupen

Publicerad måndag, 07 november 2022, 18:00 av - Inskickat material

Det blev en fin femteplats för LAS-brottaren Alvin Ekholm när Mälarcupen, landets största brottningstävling, avgjordes i helgen.

Mälarcupen i Västerås samlade i år 572 invägda brottare vilket var något färre än normalt. I 57-kilosklassen för GR14 inledde Alvin Ekholm med två fallsegrar innan han ställdes mot blivande segraren Alvin Thulander, BK Loke, som vann på fall.

Sedan blev det ytterligare en seger för LAS-brottaren när motståndaren Bojan Hadzic, Skövde ABK, tvingades bryta matchen efter att Alvin Ekholm slagit ett krysstag där Bojan landade olyckligt och skadade sig.

I femte omgången tog tävlingen slut mot Elias Adine, Spårvägen, som dominerade matchen klart poängmässigt och till slut vann på fall. Men den slutliga femteplatsen, precis utanför prispallen i en viktklass med 24 deltagare, var ändå en stor framgång för Alvin Ekholm.

Även Viktor Fredriksson från LAS var på plats, men fick denna gång nöja sig med två matcher i 62-kilosklassen för GR14 efter fallförluster mot Johannes Olsson, BK Atle, och mot Timo Peltonen, Östhammar. 18 brottare deltog i klassen.

Alvin Ekholm och Viktor Fredriksson representerade LAS när Mälarcupen, landets största brottningstävling, avgjordes i Västerås.