Gå direkt till Nyheten (Astro Sweden i Skara får ägare i Schweiz)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 januari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Astro Sweden i Skara får ägare i Schweiz

Publicerad onsdag, 26 oktober 2022, 19:10 av - Inskickat material

De framgångsrika Skaraföretagen Astro Sweden och PN Jakt AB har sålts till Schweiziska ägare, bl a genom ägarna till Skaraföretaget får aktier i det schweisiska.

Här är pressmeddelandet i sin helhet:

Astro Sweden AB med tillhörande dotterbolag PN Jakt AB omsätter 285 mkr.
Förvärvet stärker SwissCommerce plattform och sätter flaggan på den skandinaviska marknaden.

– Tilläggsförvärv av bolag med nischade affärsområden är en viktig del i SwissCommerce strategi för att skapa långsiktig värdetillväxt. Förvärvet stärker både säljarens och köparens marknadspositioner och adderar ytterligare värde genom synergier. Genom förvärvet av Astro Sweden-gruppen får vi ytterligare ett välskött bolag med marknadsledande position inom områden som kompletterar vårt befintliga sortiment väldigt väl säger Peter Schüpbach, SwissCommerce.

Astro Sweden och PN Jakt är två av Sveriges ledande aktörer inom jakt, skytte, fiske, outdoor och naturvetenskap både på nätet och i fysiska butiker i Skara och Skövde i Västra Götaland och i Hammarstrand, Jämtland.

Astro Sweden förfogar över ett stort antal starka och väletablerade varumärken i sitt sortiment. Produkter inom jakt, skytte, outdoor, fiske, naturvetenskap, astronomi, mikroskopi samt optik för jakt/skytte/natur säljs och distribueras idag över hela Norden från kontor och lager i Skara.

PN Jakt har strategiskt och målinriktat byggt upp en mycket effektiv näthandel som på senare år breddats med en fysisk butik i Hammarstrand. Även PN Jakt förfogar över välrenommerade varumärken inom jakt och outdoor.

– Genom förvärvet av Astro Sweden och PN Jakt sätter vi ner flaggan i Sverige samtidigt som vi tillsammans skapar en plattform för vidare tillväxt i Skandinavien, inte minst genom det upplevelse- och logistikcenter som Astro Sweden nu bygger i Skara. Förvärvet passar väl in i vår strategiska satsning i Skandinavien och kommer bidra till ett ännu starkare erbjudande ut mot kund, säger Peter Schüpbach, SwissCommerce.

– Astro Sweden och PN Jakt har en historiskt stark tillväxt med god lönsamhet och innevarande år fortsätter i samma riktning. Astro Sweden har fyra år i rad utsetts till Gasellföretag av tidningen Dagens Industri. Det känns bra att vi nu ingår i en större koncern som borgar för fortsatt stark utveckling säger Andreas Esbjörnsson, VD Astro Sweden.
– Tillsammans med SwissCommerce kommer vi ha en enorm bank med kompetens, kunskap och erfarenheter i alla områden som krävs i ett företag för att kunna satsa mot ännu högre nivåer fortsätter Andreas.

För att ytterligare stärka banden har säljarna av Astro Sweden AB/PN Jakt AB växlat in aktier i SwissCommerce AG.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johan
Gäst
Johan
27 oktober, 2022 08:41

Vi får väl åtminstone vara glada för att de inte blev uppköpta av kineser.