Gå direkt till Nyheten (Vilhelm Nordisk juniormästare i trampolin!
Framgångar för TK-LEVO)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 maj 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vilhelm Nordisk juniormästare i trampolin!
Framgångar för TK-LEVO

Publicerad lördag, 22 oktober 2022, 22:09 av - Inskickat material

På lördagen avgjordes Nordiska Mästerskapen i Trampolin i Tammerfors i Finland. TK-LEVO var representerade där med tre av sina fyra landslagshoppare. Sofia Redman, Oliver Arthursson och Vilhelm Billvén Edhammer. Lucas Kjellén är tyvärr skadad och kunde därför inte vara med.

Bäst lyckades Vilhelm Billvén Edhammer genom seger i juniorklassen. Vilhelm som var illa ute i kvalet efter en grov miss i sin första obligatoriska lyckades ändå ta den sista finalplatsen genom en grym andraserie. Väl i final reparerade han skadan genom att sätta personbästa med 54,950 poäng och segra med bred marginal. Vilhelms segerpoäng var så pass bra att den hade räckt till en andraplacering i herrarnas seniorfinal.

Oliver Arthursson lyckades ta sig till final i herrarnas seniorklass. Tyvärr hoppade han ur i finalen vilket gjorde att han inte lyckades ta någon framskjuten placering. Oliver gjorde dock två fina serier i kvalet vilket befäster att han hör hemma i den Svenska senioreliten. Sofia Redman lyckades tyvärr inte ta sig till final och slutade på en tolfte plats i damernas trampolintävling. Tyvärr var inte synkoron trampolin inte med som tävlingsgren i detta mästerskap. Sofia brukar ha som vana att ta framskjutna placeringar i synkron trampolin tillsammans med tidigare klubbkamraten Hanna Rydén.

Svenska Landslaget gjorde en mycket bra mästerskapstävling och visade att man vidmakthåller sin position som bästa trampolinnation i Norden.

Nästa tävling för gymnasterna i TK LEVO blir David Ward Hunt Cup i Gillingham i november och därefter fjärde och sista deltävlingen i Svenska Cupen på hemmaplan i Lidköping 10-11 december.

Alla svenska medaljörer.

Svenska Lanslagets trampolinmedaljer i Nordiska Mästerskapen:

Senior Damer
Lina Sjöberg   Uppsala     Guld
Hanna Rydén     Upplands Väsby  (tidikare TK L EVO)   Brons

Senior Herr
Niklas Lindqvist    Upplands Väsby    Brons

Junior Flickor
Tuva Stjärnborg    Klippan    Guld
Hilma Pettersson     Göteborg     Silver

Junior Pojkar
Vilhelm Billvén Edhammer   Lidköping     Guld
Måns Skoglund    Borås     Brons

/Andreas Edhammer