Gå direkt till Nyheten (Byadag i Lundsbrunn – rådslag inför 300-årsjubileum)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Byadag i Lundsbrunn – rådslag inför 300-årsjubileum

Publicerad lördag, 22 oktober 2022, 17:28 av Björn Smitterberg

Lundsbrunns Utvecklingsråd – LUR – bjöd i eftermiddag in till samtal om Lundsbrunns framtid och mängder av olika framtidsfrågor på kort och lång sikt dryftades.

Lundsbrunn är, konstaterades, ovanligt rikt på företag. De 900 invånarna innehåller cirka 150 företagare i olika storlekar. Ett samarbete mellan företagarna är en punkt på LUR´s lista.

Mer specifikt är en diskussion om hur Lundsbrunns 300-årsjubileum ska firas 2024 – det var 1724 som det fina vattnet i Lundsbrunn noterades första gången. Ett särskilt historiskt sällskap finns som jobbar med bl a brunnsdrickandet. En tid marknadsfördes vattnet som radioaktivt, men det skulle nog inte vara framkomligt i dag. Flera förslag finns om att skapa teater, utescen, utegym och flera arrangemang. Bl a vill någon försöka få ett stort evenemang med musiker – typ Diggiloo – till Lundsbrunn. Plats för stora evenemang finns. Marknader bl a.

Även naturen ger möjligheter. Bostäder är en annan punkt. Det finns planeringar som ej fullföljts med tomter och nu kom även förslag om radhusområde.

Det här var den andra byadagen. en första skapades i våras. Nu presenterades också en ny hemsida gemensam för verksamheter i Lundsbrunn – föreningar, enskilda och företag. Det är lundsbrunn.nu som visades för första gången i dag.