Gå direkt till Nyheten (Nytt på Folkets Hus)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nytt på Folkets Hus

Publicerad fredag, 14 oktober 2022, 04:32 av Redaktionen

Här är nyheterna i Folkans bioprogram denna vecka. Observera att filmen om Hilma af Klint har premiär på onsdag.

Hilma

Den storslagna berättelsen om svenska konstnären Hilma af Klint (1862-1944) som likt Vincent van Gogh slog igenom stort först efter sin död, och idag är en internationell superstjärna.

Hilma var långt före sin tid. Och hon visste om det. Eftersom hon ansåg att världen inte var redo för hennes konst fick den inte visas förrän mer än 20 år efter hennes död – men när den visades skrev hon om konsthistorien totalt. I Lasse Hallströms engelskspråkiga film utforskas det gåtfulla liv Hilma af Klint levde, som först det senaste decenniet börjat utkristalliseras. Hon var en svensk pionjär inom abstrakt konst, en feministisk ikon i en tid då män skapade alla regler och öppen för den spirituella världen som blev hennes kall.

Huvudrollen som Hilma i olika åldrar delas av Hallströms fru Lena Olin och parets dotter Tora Hallström, som här gör filmdebut.
Språk: Engelska – svensk text
Regissör: Lasse Hallström
Skådespelare/medverkande: Lena Olin, Tora Hallström, Lily Cole, Catherine Chalk, Rebecca Calder m fl
Ålder: 7 år (barntillåten i vuxens sällskap)
Trailer
Biljetter

Kärleksbevis

Det är sommar och persikosäsongen är i full gång. Så länge som de kan minnas har den tätt sammanhållna familjen Solé levt på att plocka persikor i Alcarràs, en liten by i Katalonien. Ägarna har stått i skuld till familjen, som under inbördeskriget skyddade dem från fascisterna. Men så kommer en ny generation av ägare, och de har andra planer: träden ska huggas ner och ersättas av en lönsammare industri. Nu står familjen inför en ny och oviss framtid.
Språk: Katalanska, spanska, engelska – svensk text
Ålder: Barntillåten
Längd: 2 tim
Trailer
Biljetter

Mrs. Harris goes to Paris

Den till synes helt vanliga brittiska hushållerskan Ada Harris dröm om att äga en coutureklänning från Christian Dior tar henne med på ett extraordinärt äventyr till Paris.
Språk: Engelska, franska – svensk text
Barntillåten
Trailer
Biljetter

Amsterdam

Tre nära vänner blir indragna i en av de mest chockerande, hemliga konspirationerna i amerikansk historia.
Språk: Engelska – svensk text
Ålder: 15 år (11 år i vuxens sällskap)
Trailer
Biljetter

Halloween Ends

För sista gången konfronterar Laurie Strode ondskan personifierad, Michael Myers, i en slutlig sammandrabbning. Bara en av dem kommer att överleva.
Skådespelare/medverkande: Jamie Lee Curtis, Kyle Richards, Andi Matichak, Will Patton
Ålder: 15 år (11 år i vuxens sällskap)
Trailer
Biljetter

Tigrar och tatueringar

Maj är sex år och bor med sin farbror Sonny som är tatuerare men de pratar ofta om att hitta en riktig familj till Maj. När Maj råkar tatuera barnteckningar på en läskig motorcykelkille, måste hon och Sonny fly. Den äventyrliga och roliga flykten får Maj att fundera på om inte Sonny är hennes perfekta familj ändå. Längd: 45 min Biljetter: 40 kr.
Biljetter