Gå direkt till Nyheten (Kommunens fältsekreterare flyttas in i ny organisation)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kommunens fältsekreterare flyttas in i ny organisation

Publicerad Thursday, 06 October 2022, 19:21 av Björn Smitterberg

Det blir den nya Sektor Bildning och dess enhet för fritid- och föreningar som blir ny hemvist för kommunens fältsekreterare – alltså de två personer som försöker hålla kontakt med ungdomar och hantera sociala frågor bland dessa. Men det har väckts opinion i såväl dagens möte med Socialnämnden som i Kultur- och Fritidsnämnden.

Saken är inte helt lätt att förklara. Vid årsskiftet bildas Sektor bildning med flera verksamheter såsom utbildning, barn och skola och fritidsgårdsverksamhet. Hittills har fältassistenterna varit en del av Lidköpings sociala verksamhet. Men nu finns alltså beslut på att flytta dessa.

– Det sker för att samordna ungdomsverksamheten, och har stöd av tjänstemännen, förklarade t.f förvaltningschefen på Kultur- och Fritid Jonny Palmkvist.

Politikerna är dock inte helt överens. Det finns risk att den tänkta utökningen med fler fältassistenter inte blir av, och oppositionen anser även att det kan uppstå sekretessproblem när fältsekreterarna behöver hjälp från den sociala sektorn. Kanske blir det så att när så behövs så måste respektive förälder godkänna det.

– det finns en risk att fältsekreterarna bara sugs in i annan fritidsverksamhet, säger moderaten Mathias Andersson med stöd av liberalen Ewa Sunnercrantz.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jörgen Larsson
Gäst
Jörgen Larsson
6 oktober, 2022 11:55

Totalt vansinne!
Åter igen visar socialtjänsten sin förmåga att hantera problem!
Nä ska lekstugan för behövande få ett slut?

Invånare
Gäst
Invånare
8 oktober, 2022 08:48

Du menar förstås oförmåga att hantera problem. Om de inte ens kan organisera sitt arbete inom socialtjänsten – då är det inte så konstigt att de har svårt att hantera deras kärnuppgift – hantera/förebygga problem bland invånarna.
Lidköpings kommun tycks tro att dess huvuduppgift och kärnverksamhet är att möblera om på sina kontor, flytta namnskyltar på dörrar och trycka nya visitkort och brevpapper. Börja jobba !