Gå direkt till Nyheten (Liberaler vill sänka pris för uteservering och torghandel)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Liberaler vill sänka pris för uteservering och torghandel

Publicerad tisdag, 04 oktober 2022, 11:06 av Redaktionen

Liberalen Veronica berling, som sitter som folkvald i såväl kommunfuöömäktige som samhällsbyggnadsnämnden, vill att den hyra som kommunen tar ut för mark skall sänkas.

– Under pandemin var det många företag som hade det tufft.  Samhällsbyggnadsnämnden deltog i att sänka vissa avgifter, skriver Veronica Berling.

– Nu är pandemin över, men vi Liberaler uttryckte redan under pandemin att vi vill permanenta en del av de sänkta avgifterna. Vi tror att det underlättar för företagare, särskilt som det ser ut nu med tanke på ökade elavgifter, bensinpriser, spannmålsspriser, den pågående inflationen samt ränteökningar m.m. Vi vill justera några av avgifterna som inte medför några extra kostnader för kommunen. Vi prioriterar annat i vår budget som vi lagt. Vårt förslag omfattar uteserveringar, trottoar-pratare, försäljningsstånd, cirkus och torghandel.

Vi vill att avgifterna ser ut som följande;

– Uteservering, förslaget som ligger är 220 kr per kvm april-oktober, vintersäsong 50 kr per kvm, tillfällig utökning 150 kr per kvm.
Vi yrkar på 0 kr.

Trottoar-pratare skall kosta 400 kr, vi föreslår 0 kr här med. Försäljningsstånd zon 1-2 kostar 44.000 kr.
Vi föreslår 20.000 kr.

Cirkus 1.650 kr, vi föreslår 0 kr.

Torghandel årsavgift 330 kr per kvm.
Vi föreslår 150 kr.

 

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
törstig
Gäst
törstig
5 oktober, 2022 06:04

så du tycker att kommunen skall kompensera torghandlarna för de högre bränslepriser och elpriserna? kommunen får gärna kompensera mig, och alla andra privatpersoner ochså

Veronica Berling
Gäst
Veronica Berling
6 oktober, 2022 02:29
Svarar  törstig

Detta förslag ökar chanserna att din önskan skall bli verklighet! Att hjälpa småföretagare kompenserar dig direkt eftersom de är grunden till att kommunen får in skatteintäkter alls och därmed öht kan bli medel som kompenserar dig…enkel matematik. Således minskar chanserna att få kompensation om man inte hjälper företagare att inte gå omkull.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
8 oktober, 2022 01:21

Den ”fria” marknaden?