Gå direkt till Nyheten (Unga frågar i kommunfullmäktige)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 31 januari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Unga frågar i kommunfullmäktige

Publicerad tisdag, 20 september 2022, 12:11 av Björn Smitterberg

Frågor om parkering och parkeringstider vid de la Gardiegymnasiet, om reservvattentäkt, Dina-Scenen och om skogsdungarna vid Framnäs. Det är ämnen för frågor som ställs av några gymnasieelever vid kommunfullmäktiges allmänna frågestund.

I en fråga undras över parkeringsplatser och parkeringstider vid de la Gardiegymnasiet. Det sägs i frågan (som skickats in skriftligt i förväg) att flera elever skulle kunna spara timmar varje vecka om det var möjligt att åka bil.

En annan fråga handlar om träden vid Kronocampingen om här byggs bostäder.

En tredje: Varför utnyttjas inte Dina-Scenen mer?

Slutligen frågar ungdomarna – de är tre – varför det inte finns ett reservvattensystem när vattenkvalitén blir dålig. Frågeställaren säger att hon själv blivit sjuk i samband med att vattnet bedömts odrickbart – vilket hon inte fick veta i tid.

Kommunfullmäktige sammanträder på måndag, kanske kommer frågorna att ställas då.