Gå direkt till Nyheten (Lidköpingspedagoger ger ut ny bok)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpingspedagoger ger ut ny bok

Publicerad tisdag, 13 september 2022, 12:08 av - Inskickat material

I sin serie Gnissel har nu Linda Palm och ÅsaMia Alteryd skrivit ytterligare böcker och nu vänder man sig bl annat till barnen på fritids.

Gnissel har tidigare utkommit i olika versioner och upplagor men nu är det alltså nya. enligt förlaget beror succén på dem som skrivit: Lidköpingsborna Linda Palm och ÅsaMia Alteryd.

– Delvis beror succén förstås också på upphovspersonerna.
– Linda Palm är författare, föreläsare och legitimerad förskollärare och har arbetat med barn och ungdomar i över tjugo år. Hon har skrivit över 50 böcker, bland annat den älskade Kompis-serien, och är utgiven i flera länder. 2018 belönades hon med pris som årets läromedelsförfattare.
– ÅsaMia Alteryd är skolkurator, författare, föreläsare och gruppledare för ABC-föräldraträffar, och hon har också grundat EQ-verkstan. Hon har arbetat med barn och ungdomar i närmare 30 år.

– De här ultraproffsen, med många års erfarenhet och med hjärtat hos barnen, har skapat ett material som blir levande i illustratörerna Sandra Fröjds och Anette Bengtsson Vargas händer. Gnissel är inte bara användbart, det är fint och roligt och det finns ett studiematerial till böckerna.

– – – –
Material från förlaget – bilden är klickbar.