Gå direkt till Nyheten (Debatt: 11 september…)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: 11 september…

Publicerad lördag, 10 september 2022, 19:10 av Insändare

Debattören Ove Nordström skriver om datumet 11 september och vad det datumet har givit honom historiska betydelser, samt vad som kan väntas komma.

11/9 ett otursdatum?

Ja, många otrevliga händelser har inträffat detta datum, statskupper, mord och terroristdåd.

I år är detta vår valdag. Vad månde bliva?

Ska sjuka återigen kastats ut ur sjukförsäkringen som Moderaterna vill?

Ska arbetslösa återigen få sin försäkring urgröpt med lägre ersättningar av Moderaterna, trots inflationen vi redan haft och skyhöga elpriser pga ett idiotiskt elprissättningssystem som aldrig ens borde påverka svenska elkonsumenter. Detta talar aldrig Moderaterna om, däremot vill de säkra elföretagens övervinster med skattepengar.

Sänkta bidrag, säger Moderaterna om våra socialförsäkringar och man vill sänka dem p g a 700.000 utrikesfödda som inte kan försörja sig själva (Ulf Kristerssons påstående).

I detta räknar man in studerande och barn m.fl., men även räknar de alla som tjänar mindre än 15.000 kr/månad som icke självförsörjande.

Vad tycker alla våra fattigpensionärer om detta, eller för all del de som fått klara sig på sjukbidrag på 6 -7.000 kr/ månad? Vill Moderaterna höja deras ersättning till 15.000 kr/månad? Nej det talar man självklart ingenting om.

Lokalt är det privatiseringar och utförsäljningar som ska göra allt bättre. Men för vem? Knappast är det för de anställda eller brukarna i a f. Och hur många kommunanställda ska de sparka med det de kallar ”effektiviseringar”?

Ja, det finns mycket att tänka på under ytan av glättiga utrop om fart och fläkt och allt bättre för ”alla”.

Men lycka till alla partier och kandidater i morgon, så får vi väljare se sedan, om det blir lycka även för oss eller om det blir 4 år av olycka.

Tack för ordet!
Ove Nordström, partimedlem

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Steinlager
Gäst
Steinlager
11 september, 2022 03:21

Får hoppas vi slipper 4år till med massinvandring, våldtäkter,mord,elbrist ,cementkris, skattehöjningar, transportstyrelsenssandalen

Watchingeye
Gäst
Watchingeye
12 september, 2022 02:39
Svarar  Steinlager

Ja, nu kommer allt du räknat upp att försvinna.
Så enkelt, så självklart….
Så fort de blåbruna har lyckats komma överens internt, så är allt som bortblåst.

Eller kanske inte…

HGW
Gäst
HGW
12 september, 2022 05:52
Svarar  Steinlager

…och att lagliga vapenägare får dom lättnader i vapenlagen som riksdagen har sagt till regeringen att genomföra i 8 år,men inget hänt mer än licensfria ljuddämpare nu…

abpot
Gäst
abpot
11 september, 2022 06:15

-Underbart referat …