Gå direkt till Nyheten (Enighet i nämnd om nytt reningsverk)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Enighet i nämnd om nytt reningsverk

Publicerad torsdag, 08 september 2022, 09:16 av Björn Smitterberg

Det blev full enighet i teknisk Servicenämnd om att gå till kommunfullmäktige och begära att få starta arbetet med att skapa nytt avloppsreningsverk vid Ängen enligt de planer som utarbetats de senaste åren.

Priset väntas bli mellan 1 miljard och 1,3 miljarder – beräkningen nu är 1,1 miljarder.

Det var enighet i nämnden, men Moderaterna har i protokollet en notering om att de vill vänta med bygget. Detta för att se om det nuvarande reningsverket kan användas lite till och därmed kunna skjuta upp investeringen eftersom ekonomin i hushållen för närvarande är hårt pressad.

Beslutet i nämnden innebär att frågan om nytt reningsverk kommer att prövas efter valet – först i kommunstyrelsen och därefter i kommunfullmäktige – om inga ändringar sker i kommunstyrelsen. Beslut kan om allt följer normal arbetsgång ske i slutet av oktober eller i november.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Svenne
Gäst
Svenne
8 september, 2022 10:05

Är det klart och tillstånd finns för var det renade vattnet får släppas ut??

Göran Mörby
Gäst
Göran Mörby
8 september, 2022 11:09

Varför ska allting ta sådan tid,i Lidköping att bestämma?Bygg det där reningsverket så bostäder kan börja byggas,måste ju någon gång bli en hamnstad. Titta bara på Göteborgs Östra älvstranden som nu nästan är klart,det projektet började samtidigt som Lidköping började tänka på en Hamnstad.

örnvik
Gäst
örnvik
8 september, 2022 12:29

Var det inte500 till 600 miljoner ett nytt reningsverk skulle kosta vid projektets uppstart för ett
par år sedan, redan dubbling av kostnaden efter 2 år , vad har vi för ekonomer och personer som tar fram en kostnad vid budgeteringsärendet är 600 miljoner en glädjekalkyl
bara för att köra igång eller är det frågan om okunskap