Gå direkt till Nyheten ( Svängigt återbesök i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

 Svängigt återbesök i Lidköping

Publicerad Sunday, 04 September 2022, 08:46 av Redaktionen

På torsdagskväll blir det ett välkommet återbesök av Second line jazzband som drar igång på Esplanadteatern i Lidköping.
Ett svängigt och spelglatt gäng som lirat för föreningen Jazzkatten närmare 20 gånger genom åren.

‘Det som bland annat utmärker bandet är dess förmåga att växla stil i repertoaren under en konsert utan att tumma på influenserna från New Orleans. En repertoar som omspänner musik från legendarer som Bunk Johnson och Kid Orry, Bob Dylan, Louis Prima och Irving Berlin. En musikalisk ”pytt”, med sitt speciella tonspråk, som gjort Göteborgsgänget till ett riktigt publikdragarband.

Ett annat utmärkande drag är också deras scennärvaro kryddat med en god portion humor av inte minst bandledaren Niklas Carlsson.

Bland deras meriter ska nämnas återkommande turnéer med konserter och festivaler ute i Europa och så förstås här hemma i Sverige samt  cirka 14 CD-skivor.

Bandet består av nämnde ledarenNiklas Carlsson trombon och sång,
Olof Skoog, klarinett, saxar, sång och
Klas Nilsson, trumpet och sång,
kompet består av Per Bash, kontrabas, där han i vissa snabba låtar använder sig av ”slaptekniken”. Det vill säga att han precis som de gamla basisterna i New  Orleans gjorde ger ett distinkt och speciellt ljud. Vidare trumslagaren Johan Horner som ibland bokstavligen anfaller trummorna i fartfyllda nummer och till sist Hampus Andersson på gitarr.

Arrangör är Jazzkatten med stöd av Lidköpings kommun och Studiefrämjandet.

– Matz Nilsson

Second line jazzband, som är ett spelglatt publikdragarband, består av bandledaren Niklas Carlsson, trombon, sång, Johan Horner, trummor, Olof Skoog, klarinett, saxar, sång, Hampus Andersson, gitarr och kontrabasisten, Per Bach. Trumpetaren Jesper Albrektsson, längst till vänster, ersätts på grund av sjukdom, av Klas Nilsson, utanför bild, med samma instrument.