Gå direkt till Nyheten (Gymnasieelever som har tennis på schemat)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Gymnasieelever som har tennis på schemat

Publicerad lördag, 03 september 2022, 10:54 av - Inskickat material

Lidköpings Tennisklubb och De la Gardiegymnasiet välkomnar nya NIU elever till Lidköping!

Lidköpings TK har sedan många år ett väletablerat samarbete med Riksidrottsgymnasiet, sedan höstterminen i år det klassat som NIU (nationellt idrottsutbildning).

Programmet bedriver stor del av sin verksamhet vid Lidköpings Tennisklubbs anläggning. På tennisgymnasiet finns stolta traditioner av att utveckla elitspelare och flera kända namn har haft Lidköping som bas i början av sina karriärer. Här finns goda möjligheter till bra sparring tillsammans med LTK:s dam- och herrlag, stationerade i elitserien respektive division 1.

Närheten till allt är en av styrkorna i Lidköping, tillsammans med ett specialutformat skolschema som skapar goda möjligheter för träning och tävlingsresor. Till tenniselevernas förfogande finns även gym och fysrehab där eleverna kan få hjälp av sjukgymnaster.

Fyra nya elever välkomnades på föräldramöte på De la Gardiegymnasiet där de fick träffa personal från De la Gardiegymnasiet samt representanter från Lidköpings Tennisklubb. De finns flera NIU utbildningar i Sverige och på frågan varför valet föll på Lidköping svarade eleverna:

Bruno Johansson: det verkar som ett bra gymnasium att man kan kombinera skolan med tennis.

Filippa Liske: Tyckte det verkade bättre både vad det gäller tränare och skola än i Göteborg där jag kommer ifrån.

Kaja Kosmac: Det är nära.

Arvid Hagegärd: ganska nära att flytta hit och min bror gick här innan så jag tyckte det var bra. Arvids pappa inflikar: väldigt fint samarbete mellan klubben och skolan. Väldigt lättsamt även om det är en seriös satsning.

På bilden även Linnea Bengtsson, ordförande i LTK, Andreas Back, rektor, och John Karlman, verksamhetsansvarig vid LTK.