Gå direkt till Nyheten (Skarp kritik i Götene: Beslut inte genomförda på 8 år)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skarp kritik i Götene: Beslut inte genomförda på 8 år

Publicerad tisdag, 30 augusti 2022, 10:22 av Björn Smitterberg

När kommunfullmäktige i Götene sammanträdde i Lundsbrunn på måndagskvällen riktades skarp kritik mot att beslut inte genomförs.

Vänsterpartiets Annalena Öman tog upp ett exempel men hade flera på lager.
– Det finns beslut som kommunfullmäktige fattat för 8 år sedan som ännu inte blivit genomfört.
– För 9 år sedan beslutade vi i kommunfullmäktige om att det ska vara lättare för medborgare i kommunen att följa fullmäktiges möten på bl a internet. Det går heller inte att via kommunens hemsida följa fullmäktiges beslut och protokoll äldre än drygt 2 år.

Deet var Håkan Ernklev som fick besvara kritiken, och i stort höll han med. Han representerar Götene Framtid och är ordförande i kommunfullmäktige – och deltog faktiskt i debatten då han är ordförande i Demokratiutskottet som är ansvarigt för flera av de frågor som Annalena Öman tog upp.

En annan fråga handlade om att införliva Hökastan och Römossen i ett verksamhetsområde för VA. De som har fastigheter inom ett sådant område är tvingade att vara med. Frågan har initierats av länsstyrelsen och godkänts av kommunstyrelsen för två månader sedan.

Ärendet återsändes dock till kommunstyrelsen. Anledningen är att det till Annalena Öman framkommit att en av de berörda fastighetsägarna de senaste veckorna fått tillstånd av Götene kommun att bygga egen reningsanläggning – ett beslut som kostat över 8.000 kronor (anläggningen kostar mer) att få. Detta tillståndsbeslut har fattats under tiden som en annan nämnd alltså förberett verksamhetsområde.
Nu beslutade fullmäktige enhälligt att återsända ärendet för ny hantering och kanske undanta den fastighet som fått det nya tillståndet.
I det nya verksamhetsområdet har flera andra fastigheter fått undantag, beroende på hur geografin med stort klev är formad.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
30 augusti, 2022 01:03

Ligger inte detta på kommundirektörens ansvar?