Gå direkt till Nyheten (Nya ekonomiska vägar för att bygga idrottshall utreds)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya ekonomiska vägar för att bygga idrottshall utreds

Publicerad fredag, 26 augusti 2022, 17:23 av Björn Smitterberg

I Vinninga finns, inte minst i idrottsföreningen, starka krafter för att skapa en idrottshall med verksamhet för alla åldrar. En arbetsgrupp har kommit fram till en kostnad på 43 miljoner och en ansökan om att få hälften i bidrag från kommunen, samt bidrag för att amortera resten, har visat sig bli en utgift kommunen av juridiska skäl inte kan ta.

Nu ska andra möjligheter undersökas vid kommunen. Kultur- och fritidsnämnden har tagit initiativ till en ny arbetsgrupp där nämnden tillsammans med kommunstyrelsens arbetsutskott, kultur- och fritidschefen samt kommunens jurist tillsammans med Vinninga AIF ska försöka finna en ny väg till finansiering.

Enligt den metod som tidigare diskuterats är gränsen för investering 700.000 kronor alltså långt ifrån det stöd som sökts. Metoden har tidigare använts för tidigare stora investeringar av Lidköpingsföreningar. Men nu är den inte längre tillåten enligt EU-regler.