Gå direkt till Nyheten (Sensommar på naturum)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sensommar på naturum

Publicerad onsdag, 24 augusti 2022, 10:01 av - Inskickat material

Sofia we3nnberg, biolog på Vänermuseet och föreståndare för naturum Vänerskärgården på Läckö skriver om den närmsta tiden.

Sensommar vid naturum Vänerskärgården!

I och med förra veckans regn över Skaraborg finns det nu chans att finna skogens guld och mängder av andra svampar i markerna. Om du har frågor om svamparna du möter på dina skogspromenader så ta en tur ut till naturum Vänerskärgården söndagen den 4 september. Då firar vi Svampens Dag.
Elin Andersson är en duktig svampexpert som även i år har plockat med sig svampar av alla de slag. Svamparna visas upp i naturum klockan 11-16.

Den 4 september finns det också en tipspromenad med tema svamp uppsatt längs naturstigen (barn och vuxenfrågor). Inne i naturum har den som vill möjlighet att skapa svampar i olika material.

Veckan efter fokuserar vi på fladdermöss i naturum. Torsdagen den 8 september får naturum Vänerskärgården besök av Petter Bohman som har lång erfarenhet av fladdermusinventeringar och denna kväll har han förberett en kortare föreläsning – start kl 19.00 – följd av en fladdermusvandring i närområdet. Bokning krävs via Läckös hemsida även om föredrag och vandring är gratis.

Innan hösten blir allt för kall passar vi också i år på att ta emot alla eleverna i åk 8 -inom Lidköpings kommun. Hållbar utveckling och naturresurser står på programmet. Elevernas schema är bokat och klart men för alla er andra står naturums dörr öppen varje dag klockan 10 – 17 september månad ut. Alltid fri entré till utställningen.

/Sofia Wennberg