Gå direkt till Nyheten (Moderat förslag att ersätta föräldrar för skoldagar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Moderat förslag att ersätta föräldrar för skoldagar

Publicerad fredag, 12 augusti 2022, 09:57 av Redaktionen

Vid ett möte med Socialnämnden på torsdagen lämnade moderaten Petter Åström ett förslag för att utreda ersättning vid inkomstbortfall för föräldrar som av särskild anledning skulle behöva spendera en eller ett par dagar i skolan med sitt barn.

Förslaget är ett politiskt initiativ, och kommer att utredas innan slutligt beslut fattas.

– Jag vill att vi från Socialtjänsten ska kunna säkerställa att den vårdnadshavare som vill och av olika anledningar ombetts vara med sitt barn i skolan ska kunna vara det utan att drabbas ekonomiskt. Jag tänker att det kan vara ett stöd i första hand för barnet, men det kan även avlasta pedagogen, kommenterar Petter Åström.

– Jag tror att det i de flesta fall är en förälder som kan vara bästa stödet för sitt barn, men i vilka fall det ska vara aktuellt får naturligtvis avgöras av förvaltningen Barn & Skola. I nuläget behöver vi utreda om det finns några hinder i vägen för att ersätta inkomstbortfall.