Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: På krycka genom sommaren)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 mars 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: På krycka genom sommaren

Publicerad fredag, 12 augusti 2022, 12:34 av Björn Smitterberg

Den vackra, varma sommaren. Det skulle ju bli så bra.
Men det blev lite fel; det blev flera veckor med krycka och värk.

Så blev det för redaktören. Ett förstört knä medför en kryckig gång. Promenaderna är inte så långa nu, men redaktören ska försöka återstarta promenader och det redaktionella arbetet igen. Inte så lätt alltid, men försöka duger. Det har varit lite dåligt en tid.

Redaktören har haft barnbarnsbesök (och har än några dagar). Med tanke på den kryckiga gången så har vi spelat och sjungit Povel Ramels visa om sjörövarskeppet ”Svarta Malin, havets fasa”. Vi har sjungit om piraterna kapten Enben, kapten Tvåben och kapten Träben.
Det var Martin Ljung som sjöng när Knäppupp reste tältet i Visby, och det var något redaktörens far aldrig missade – ibland skrattade han så han var röd i ansiktet. Emellanåt skrattade vi barn mer åt fadern än åt artisterna. Det är ett starkt sommarminne.

Redaktören har skärpt reglerna för insändare och kommentarer – alltför ofta kommer påståenden som i vissa fall är riktiga, men i andra fall är helt felaktiga. Kommentarer och insändare tas in även i fortsättningen, men man ska stå för sina åsikter med namn. Det är viktigt att inför valet undvika ”troll” som med påhitt och felaktigheter försöker debattera.

Nästa vecka återkommer Bildfrågan, och även Nyhetsbreven. Första bildfrågan är klar, den ligger och väntar på att det ska bli måndag morgon.

De närmaste veckorna kommer säkert att handla mycket om politik.
Hur ska det gå? Det vet vi mer om inom en månad. Men redan om några dagar börjar partierna bygga upp sina små stugor på Nya Stadens torg.

På de båda torgen och dess omgivningar var det på torsdagen Hjulafton. Redaktören hade tänkt komma till Nicolaikyrkan och Hjulaftonskonserten. Men benet strejkade, och kroppen strejkade och allt var svettigt och besvärligt. Redaktören har aldrig haft problem med kameran tidigare, men nu var den tung. Inte gick det att vila sig någonstans.
Redaktören gav upp Hjulafton och dess konsert. efter att ha stoppat en sedel (redaktörens tradition) i Barncancerfondens bössa blev det helomvändning.
Med Hjulafton och en del andra återkommande evenemang; nyheter finns men är få – det mesta är sig likt. Man vet i stort sett vad man får.

Ibland börjar man undra….
Inför vinterolympiaden tog redaktören och för första gången skaffa tillgång till lite extra TV-kanaler utöver vad skogen erbjuder.
Det var ett ”erbjudande” som redaktören nappade på, men som sedan inte kommit till användning. Redaktören tog därför kontakt med företaget och sade upp abonnemanget (som ännu hade viss tid kvar, men det gäller att vara ute i tid för att inte något ska förlängas av sig själv.) Redaktören tyckte det var för dyrt, i förhållande till den lilla nyttan.
I veckan blev redaktören uppringd av företaget som nu erbjöd detta och lite till för halva priset under 12 månader.
Vem är nu vinnare och förlorare?

Redaktören har besiktat bilen nu mitt i sommaren. Av en händelse gick det upp en talgdank att det kanske är dags. Och det visade sig vara veckor kvar innan körförbudet. Bilen gick igenom, men det blev att åka hem och hämta dragkroken. Redaktören har kört samma bilmärke i flera tiotals år, ett märke där avtagbar dragkrok är standard. Resultatet är att dragkroken blir liggande i garaget. Den används aldrig. Nu for redaktören till besiktningen utan dragkrok. Det misstaget kostade 317 kronor extra. Sammanlagt har besiktningen kostat över 700 kronor.

En särskild kontroll gjordes av bromssystemet. Det stod i protokollet att ABS-systemet kontrollerats. Det kostade någon tjuga. Bra, tänkte redaktören, nu är bilen expertkollad.
Så började redaktören tala med teknikern vid bilprovningen, det visade sig att hen var ganska ny på jobbet. Fram till för några månader sedan arbetade hen i möbelaffär!
Blev redaktören förd bakom ljuset igen? På märkesverkstaden som får allt mindre att göra finns reparatörer som har åratal av erfarenhet, åratal av gymnasiestudier. Dessa får inte lov att godkänna/underkänna bilen. Men en möbelhandlare?

Nu tillönskas en god helg och god fortsättning på sommaren. 

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lars
Gäst
Lars
12 augusti, 2022 01:49

”Ingen käpp och ingen krycka
skall ur hand ej ryckas ”7

Olle Norrman
Gäst
Olle Norrman
13 augusti, 2022 01:35

Det är alltid lika trevligt att läsa Redaktörens berättelse! Kommer väl ihåg ”Svarta Malin”! Inte att förglömma ”Balladen om Eugene Kork” Olle