Gå direkt till Nyheten (Debattreplik om Moderaterna:
– Jag förstår att jag som kvinna provocerar!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debattreplik om Moderaterna:
– Jag förstår att jag som kvinna provocerar!

Publicerad Wednesday, 10 August 2022, 10:18 av Insändare

Replik på Oförskämt av nya Moderaterna . Linda Lundström svarar Ronny Carlsson.

– – – –
Ronny Carlssons inlägg – klicka
– – – –

Ronny Carlsson har helt rätt i att Moderaterna i Lidköping nu tar nya tag. Vi tänker förnya partiet i grunden och vi tänker bli ett mycket bättre parti. Alla partiet behöver förnya och utveckla sig och det är dags för oss att göra det.

Jag förstår också att det provocerar att jag som kvinna och ny inom politiken tar för mig och inte ber om ursäkt för mina åsikter och att jag tycker att det är dags för förändring i kommunen.

Det politiska ledarskapet behöver få in nya personer och vi behöver få till en bättre mångfald inom politiken i Lidköping. Jag har inget emot vare sig äldre män eller äldre kvinnor. Jag kan däremot konstatera att Lidköpings politiken har en del att önska när det gäller mångfald. Vi behöver få in fler kvinnor i politiken och vi behöver få in fler människor mitt i livet. Det är viktigt att det finns personer i politiken som har olika erfarenheter.

Jag har som förvaltningschef i kommunen sett hur gubbigt det är i politiken i Lidköping och det är något jag vill förändra och det kommer skapa en bättre kommun. Vi behöver skapa en bättre jämställdhet i kommunen och det är hög tid att Lidköping får sin första kvinnliga ordförande i kommunstyrelsen.

Jag håller med Ronny om att det finns många människor (ofta äldre män) som ägnat mycket tid och kraft åt politiken i Lidköping och som ägnat sig åt politik under många år. Självklart ska vi vara tacksamma över dessa människors engagemang. Politik handlar dock inte om att premiera gamla insatser eller lång och trogen tjänst. Det räcker inte att man har varit med länge, har man blivit trött så är det bättre att man lämnar över till nya krafter. Politik borde inte var ett yrke och det borde inte vara något man ägnar hela livet åt utan mer en värnplikt som man gör delar av sitt liv därför att man vill förbättra kommunen. För mig handlar politik om att ha idéerna om vad man vill göra men också om att ha förmågan och drivkraften att kunna skapa förändring och utveckling på riktigt.

Det är hög tid att vi får fart på vår fina kommun och det är hög tid för förändring. Vi vill att politikerna i Lidköping ska spegla befolkningen och halva befolkningen är faktiskt kvinnor. Jag vet också att det inte alls finns brist på kompetenta kvinnor i Lidköping som kan leda vår kommun. Jag träffar hela tiden kvinnor i Lidköping som alla skulle ha kapaciteten att bli ordförande i kommunstyrelsen och göra det på ett bättre sätt än flera av de män som innehar eller innehaft posten. Vi måste sluta kvotera män till posten som kommunstyrelsens ordförande och i stället börja premiera kompetens och ta tillvara på hela talangpoolen i Lidköping.

Låt mig och Nya Lidköpingsmoderaterna få försöka skapa nödvändig förändring och ett mer jämställt Lidköping!

Linda Lundström
Lidköpingsmoderaternas nya ledning och kandidat till kommunfullmäktige

15 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Roger
Gäst
Roger
10 augusti, 2022 10:38

Bra skrivet och välkommen in i Lidköpingspolitiken. Det behövs definitivt friska och yngre krafter, kvinnor och nytt tänkande. Vi skall vara tacksamma för att det finns människor som vill lägga ner så mycket för oss andra.
Men snälla, sluta att dra “kvinnokortet”.
1800-talet är förbi för länge sedan.
Kvinnorna är redan ikapp (och kanske förbi) männen, då de ofta är intelligentare, klokare och mer mångsidiga än männen.
Det finns väl några dinosaurer kvar, kanske är (jag) och Ronny några av dem :)
Men det är inget du behöver bry dig om.
Lycka till.

Senast redigerad 1 år sedan av Roger
Linda Lundström
Gäst
Linda Lundström
11 augusti, 2022 09:39
Svarar  Roger

Tack Roger för du välkomnar mig!

Att du väljer att kalla arbete med jämställdhet för “kvinnokort” bekymrar mig då det förhindrar en sund diskussion om vad vi kan göra för att både män och kvinnor ska få liv som är mer innehållsrika. För mig handlar inte arbetet med jämställdhet bara om jämn könsfördelning utan hur vi ska våga ändra attityder och normer som påverkar våra fina ungdomar. Både tjejer och killar (samt de som inte könsidentifierar sig) ska få tillgång till att vara föräldralediga, sitta på viktiga positioner och få en bra chans i skolan.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
10 augusti, 2022 11:12

Du får gärna definiera vad ni menar med “snobbig moderatkärring” Linda, mer än att Ulrika “inte” är det?
Ni verkar ha svårt med det.

Linda Lundström
Gäst
Linda Lundström
11 augusti, 2022 10:07

Hej Ove.

Vi verkar ha svårt att lyckas förklara vad vi menar för dig, tror vi svarat en fem sex gånger nu….kan vi inte droppa det och flytta tillbaka fokus till det som är riktigt viktigt att bygga ett samhälle där alla får möjlighet att leva ett jämställt liv där inte kön påverkar vilken vård, tjänster eller lön mm man får?

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
11 augusti, 2022 12:58

Nej Linda, det enda ni svarat är att Ulrika inte är någon “snobbig moderatkärring”.
För mig låter det väldigt främmande att ens tala om jämställdhet om man klistrar såna epitet på vissa kvinnor. Och vad är det som säger att inte “snobbiga moderatkärringar” skulle kunna besitta hög kompetens? Knappast jämställt att diskvalificera någon för hur den själv vill vara som person.
Så upp till bevis nu och definiera epitetet!

Jörgen Larsson
Gäst
Jörgen Larsson
10 augusti, 2022 11:32

Förvånas över att inte er nya oppositionsrådskandidat tar dessa debatter.

Linda Lundström
Gäst
Linda Lundström
11 augusti, 2022 09:56

Hej Jörgen!
Vi har många kompetenta medlemmar i moderaterna som kan driva frågor och vi har en stark laganda där vi hjälps åt. Jag gillar inte att du försöker flytta fokus från jämställdhetsfrågan, tycker det skulle vara mycket mer intressant att höra din analys om varför inte Lidköping lyckats få fram en enda tjej på över 101 år på den viktigaste posten och veta vad du tycker man ska förändra för rätta till detta problem. Genom ett jämställt samhälle så får Lidköpingsbor tillgång till mer innehållsrika liv.

Jörgen Larsson
Gäst
Jörgen Larsson
11 augusti, 2022 01:20

Vad du inte gillar, är jag inte intresserad av.
Frågan om jämställdhet är ju intressant.
Anser du att en ordentlig skatt på förmögenheter är ok för att utjämna klyftorna i samhället?

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
11 augusti, 2022 01:48

Ett jämställt samhälle handlar iaf för mig om mer än enbart kön, Linda. Det gäller även bl.a. ekonomi. Jag tycker inte det är särskilt jämställt att den med störst plånbok kan köpa sig före i sjukhusköer t.ex., eller att ekonomiskt välbesuttna kan göra skatteavdrag för att ha bartender på festen eller får andra stora skattelättnader när vi samtidigt har 35 000 hemlösa i landet. Hur ser du på det?

Jörgen Larsson
Gäst
Jörgen Larsson
11 augusti, 2022 07:57

Jag gillar inte när du ljuger!
Katarina Sundberg var kommunstyrelsens 1e vice ordförande och under Kjell Hedvalls sjukdomstid tjänstgjorde hon som kommunalråd, så ni har räknat fel 80-90 år.
Moderaterna har alltid haft en ny kvinna, i varje valrörelse, men dom har inte orkar 4 år. Hur länge orkar du?
Ett jämställt samhälle, svara ärligt nu, för jag gillar inte när du ljuger.
Ska vi inte införa en skatt för de rikaste i landet och i varje kommun så vi utjämna klyftan mot personer som, av olika anledning, tvingas leva på försörjningsstöd?

Roger Petrell
Gäst
Roger Petrell
11 augusti, 2022 05:58

Hoppas du står på dej, det är fan på tiden att någon kommer in och rensar i det politiska träsket, håller på dej

Linda Lundström
Gäst
Linda Lundström
11 augusti, 2022 09:59

Tack Roger för dina fina ord!
Får väldigt många positiva tillrop från Lidköpingsbor och politiker från både majoritet och opposition för att vi vågar lyfta på locket i jämställdhetsfrågan och har massor energi att driva vidare den. Nu ska vi förbättra och lägga vår sunkiga ojämställdhet till historien.

Roger Petrell
Gäst
Roger Petrell
12 augusti, 2022 07:13

Jag e inte så intresserad av jämställdhetsfrågan, vill bara att någon rensar upp i det politiska träsket,, så försök få bort all korruption så e jag nöjd

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
12 augusti, 2022 11:26

Tänk om det istället blir “ur askan i elden”?

Roger Petrell
Gäst
Roger Petrell
13 augusti, 2022 08:14

Snacka om att bara se svart