Gå direkt till Nyheten (Debatt: Moderater svarar på kritik om kommunalrådsposter
På tiden att det blir en kvinna som ordförande)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Moderater svarar på kritik om kommunalrådsposter
På tiden att det blir en kvinna som ordförande

Publicerad söndag, 07 augusti 2022, 19:27 av Insändare

Linda Gren Lundström är en av de tre som tagit ledningen för Lidköpingsmoderaterna och har som målsättning att få en kvinnlig ordförande i kommunstyrelsen. Hon svarar här på frågor ställda av Jörgen Larsson i Lidköpingsnytt.

– – – –
Klicka här till Jörgen Larssons artikel.
– – – –

På tiden att Lidköping får sin första kvinnliga ordförande i kommunstyrelsen

Tack Jörgen Larsson för dina frågor till oss Lidköpingsmoderater.

Lidköping har aldrig haft en kvinna som ordförande i kommunstyrelsen och jag tycker att det är på tiden. På samma sätt som att jag tyckte att det var på tiden att Sverige äntligen fick sin första kvinnliga statsminister. Det är viktigt att kvinnor når de högsta positionerna i samhället och det är vansinnigt att Lidköping 101 år efter att den allmänna rösträtten infördes aldrig haft en kvinna som lett kommunen.

Det är också viktigt att alla partier tar sitt ansvar och gör mer för att få kvinnor att engagera sig i politiken. Vi Moderater har varit alldeles för dåliga historiskt både på att få kvinnor att engagera sig i politiken och på att vinna kvinnliga väljare. Vi är inte nöjda så som det ser ut idag och vi tänker bli mycket bättre som parti.

Jag är mycket stolt över att vi har valt Ulrika Gartman Blom till vårt nya kommunalråd och som vår kandidat till posten som ordförande i kommunstyrelsen. Ulrika är ingen snobbig moderatkärring. Ulrika är istället en helt vanlig 50-årig Lidköpingskvinna mitt i livet. Ulrika är utbildad konditor, hon har jobbat i butik och hon har under 13 år arbetat som industriarbetare. De 10 senaste åren har hon varit småföretagare.

Ulrika är också helt ny i partiet och gick med i Moderaterna i februari detta år. Det tror jag är en styrka och det vore bra med fler nya personer inom politiken i Lidköping. Vi har inte i Moderaterna valt den person som varit engagerad längst, kokat mest kaffe på partimöten eller har det största nätverket i partiet. Vi har i stället valt den person som vi anser har de bästa egenskaperna att leda och förbättra vår fina kommun och som vi tror har bäst förutsättningar att vinna stöd hos Lidköpingsborna.

Ulrika har också valt en ny ledning för Lidköpingsmoderaterna där jag är mycket stolt över att få ingå och tillsammans bildar vi ett starkt lag. Ulrika som lagledare, jag som har erfarenheter både som förvaltningschef och företagare samt Christoffer som har en lång politiskt erfarenhet från regering, riksdag och kommun. Vi är alla tre nya i Lidköpingspolitiken och vi tänker använda det stöd som väljarna ger oss i valet till att utmana gamla sanningar och till att göra viktiga förändringar.

Det finns mycket gubbar inom politiken i Lidköping och en hel del trötta gubbar som borde bytts ut för länge sedan. Det är på tiden att vi röker ut de trötta gubbarna ur kommunhuset en gång för alla. Jag har som förvaltningschef i kommunen sett hur trögt det går i vår kommun att komma framåt med viktiga beslut inom politiken och det har gällt alla partier. Det finns också en kultur inom tjänstemannaorganisationen där det är viktigare att inte göra fel än att göra rätt. Vi behöver ett nytt och mer framåtlutat politiskt ledarskap i kommunen som kan förbättra vår fina stad.

Vi har haft en stökig period i partiet men vi har vänt detta till något positivt. Vi har idag ett nytt och mycket bättre kommunalråd än tidigare. Vi har en ny stark ledning för Nya Lidköpingsmoderaterna och vi har dragit igång ett ordentligt utvecklings- och förnyelsearbete av vår politik. Vi vill inte vara ett snobbigt parti som bara driver hårda frågor utan vi vill vara ett bredare och större parti. Vårt mål är att på sikt bli det största partiet i fullmäktige och vi vill bli partiet för vanliga Lidköpingsbor.

Om du vill att Lidköping ska öka tempot, bättre ta tillvara på vår fantastiska potential och förbättra ledarskapet i kommunen så hoppas jag att du väljer att rösta på oss.

Linda Gren Lundström
Lidköpingsmoderaternas nya ledning och kandidat till kommunfullmäktige

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
7 augusti, 2022 07:57

Hmmm, varför kom jag att tänka på Gudrun Schyman och Taliban-talet?
”Alla män är talibaner!”

Ronny Carlsson
Gäst
Ronny Carlsson
8 augusti, 2022 10:23

Jag kom att tänka på Ny Demokrati med Ian o Bert!
”Nu skall det bli drag under galoscherna”, problemet för dessa två gamänger var väl att galoscherna ganska snabbt blev utslitna!?
Finns en liknande risk för M i Lidköping kanske?

Steinlager
Gäst
Steinlager
7 augusti, 2022 09:25

”Det är på tiden att vi röker ut de trötta gubbarna ur kommunhuset en gång för alla”

Hade det istället varit kärringar som skulle rökas ut, så hade det varit total oacceptabelt att uttala sig så.

Moderaterna bör sluta försöka vinna billiga poänger på kön.

Patriot
Gäst
Patriot
8 augusti, 2022 06:31

Är det inte viktigare att se till att ha rent mjöl i påsen än vilket kön en politiker har?

Svenne
Gäst
Svenne
8 augusti, 2022 09:47

Linda har så rätt när hon säger att det är viktigare att inte göra fel än att göra rätt. Titta bara på kommentarerna om allt som kommunen gör. Allmänheten är inte nöjd men kommunens handlande i frågor tex. lekplats på torget, kraftverket på torget och Åhlensparkeringen, jordhögarna vid sjön, flytt av framnäs, reningsverket, Hamnstaden, fågeldamm i Tofta m. m