Gå direkt till Nyheten (Debatt: Jonas Sundström om batterifabriken i Mariestad)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Jonas Sundström om batterifabriken i Mariestad

Publicerad torsdag, 04 augusti 2022, 16:44 av Insändare

– Vi gratulerar Mariestad, skriver Jonas Sundström

Etableringen av Volvos batterifabrik i Mariestad är bra för hela Skaraborg. Det skapar sysselsättning i hela vår region.

Vi från Lidköpings kommun gratulerar Mariestads kommun och det arbete som de åstadkommit tillsammans med AB Volvo. Vi som kommun ska nu självklart se på vad vi kan erbjuda för möjligheter gällande byggande av nya bostäder och expansion i linje med översiktsplan och färdiga detaljplaner, för de som vill bygga bostäder i Lidköping. Detta ligger också i linje med vårt mål på 45000 invånare till 2030 och då även Skaraborgs antagna mål på att nå 300.000 invånare till 2030.

Vi har också nya verksamhetsområden på gång till näringsliv för expansion och etablering i Lidköping. Denna etablering utgör också en viktig del för Kinnekullebanans framtid samt E20 för oss att påvisa nödvändigheten till region och regering. Infrastrukturen är viktig att bibehålla och utveckla med hänvisning till denna etablering samt för pendlingsmöjligheter till de jobb som kommer.

Jonas Sundström(S) Kommunalråd Lidköpings kommun

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bosse
Gäst
4 augusti, 2022 06:59

Stort Grattis till Mariestad, industri- och Vänerstad. Moderata kommunalrådet Abrahamsson som rott batterifabriken i (Mariestads-) hamn ger ökat hopp o tilltro till hela norra Skaraborg.
Fjäder i hatten också till Götene med nya fina etableringar vid E20.

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
4 augusti, 2022 11:09

Att rasera Vårt Framnäsområde gör inte Lidköping mer tilldragande.
Tvärtom. Vilka partier är för och emot?

Tomas 70
Gäst
Tomas 70
6 augusti, 2022 12:28
Svarar  Lunnarn

Det är ju precis det de har gjort under många år i Mariestad, attraktivt boende vid Vänern, byggt en äkta sjöstad, något Lidköping aldrig gjort utan bara vill likna Vara stad så man inte ska tro det är en sjöstad utan jordbruksstad.