Gå direkt till Nyheten (Debatt: Socialdemokrater välkomnar Volvo-satsning)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Socialdemokrater välkomnar Volvo-satsning

Publicerad Wednesday, 03 August 2022, 17:05 av Insändare

Socialdemokratiska kommunalråd i Skaraborg tar “med glädje” emot nyheten om Volvos satsning på batterifabrik i Mariestad.

Grön omställning skapar tusentals nya jobb i Skaraborg

Vi vet att vårt beroende av fossila bränslen behöver minskas kraftigt. När vi ställer om vår industri och vår energiproduktion skapar vi nya jobb i hela landet och sänker klimatutsläppen.

Det är avgörande att vi har en regering som fortsätter att prioritera en grön omställning. För det är när vi tar på oss ledartröjan som svenska företag fortsätter att satsa och det skapar tusentals nya jobb bara i Skaraborg.

Just nu pågår en global klimatkapplöpning där företag tävlar om att ta fram nya tekniker och produkter som ersätter det fossila. Vi ska se till att de nya jobben som klimatomställningen skapar hamnar i Sverige. Det är länderna i framkant av omställningen som kommer att se högst tillväxt och flest jobb, inte de som fortsätter att vara beroende av fossila bränslen.

Socialdemokraternas satsningar har möjliggjort en grön industriell revolution och det är med stor glädje som vi tar emot nyheten om att Volvo väljer att bygga en ny batterifabrik i Mariestad.

För det är nu som vi ska fortsätta att öka takten, inte bromsa och tro att jobben kommer av sig självt.
Vi ska satsa på grön teknik, digitalisering och utbildning så att människor kan ta de nya jobben – jobb med svenska löner och kollektivavtal.

Vi socialdemokrater vill att det blir enklare att ställa om oavsett vart i Skaraborg man bor eller vilken inkomst man har. Vi löser inte klimatkrisen genom att skuldbelägga människors behov att ta bilen till affären eller jobbet. Bilen är här för att stanna men ska på sikt bli klimatvänlig, samtidigt som det ska bli enklare att resa med buss och tåg.

Detsamma gäller våra tyngre fordon som i allra högst grad fortsatt kommer behövas, och genom ny teknik underlättar vi omställningen.

Vi socialdemokrater tror på den gröna omställningen och vi vet att den skapar tusentals nya jobb för oss i Skaraborg. Det gör att Skaraborg får fler invånare och fler jobb samtidigt som vi räddar planeten.

Vi ser med glädje fram emot Volvos nya satsning och de tusentals nya jobben i Skaraborg.

Socialdemokraternas kommunalråd/oppositionsråd i Skaraborg:
Anna-Karin Skatt, Tidaholm
Carina Gullberg, Gullspång
Fredrik Nelander, Vara
Ida Ekeroth Clausson, Mariestad
Ingvor Bergman, Falköping
Johan Ask, Skövde
Jonas Davidsson, Karlsborg
Jonas Sundström, Lidköping
Karin Arvidsson, Töreboda
Pierre Rydén, Hjo

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Steinlager
Gäst
Steinlager
3 augusti, 2022 05:21

Vad bra att sossarna älskar sinnessjuk skatt och reduktionsplikt på bränsle, så ingen känner att de är värt å pendla till dessa nya jobbtillfällen.

Det är även positivt att ni tillsammans med MP totalförstört vår elproduktion till alla nya fabriker som behövs.

Henrik
Gäst
Henrik
4 augusti, 2022 07:11
Svarar  Steinlager

Det var ungefär vad jag tänkte, bra skrivet:)

Håkan
Gäst
Håkan
3 augusti, 2022 06:55

Efter era (s) åtta år finns det inte tillräckligt med eltröm i riket och arbetskraft som har råd att arbetspendla !

örnvik
Gäst
örnvik
5 augusti, 2022 03:05

Det var alliansregeringen som avreglerade el-marknaden

Fredrik
Gäst
Fredrik
6 augusti, 2022 06:02
Svarar  örnvik

Det är sant att det var en borgerlig regering som först la fram ett förslag (som skulle börja gälla 1995) på avreglering av elmarknaden. Men det förslaget lades på is av den dåvarande socialdemokratiskt regering som då hade vunnit valet 1994. Sedan 1995 lade den socialdemokratiska regeringen fram ett i stort sett identiskt förslag av det borgerliga förslaget som antogs av riksdagen. Så med andra ord så var det en socialdemokratiskt regering som avreglerade elmarknaden.