Gå direkt till Nyheten (Utställning på Falkängen lördag och söndag:
Kinnekulles Mineral, fossil och smyckesstensmässa 2022)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Utställning på Falkängen lördag och söndag:
Kinnekulles Mineral, fossil och smyckesstensmässa 2022

Publicerad tisdag, 02 augusti 2022, 11:36 av Redaktionen

För trettonde gången arrangeras stenmässa på Falkängens Hantverksby i Hällekis kommande lördag och söndag.
Skaraborgs Geologiska Sällskap (SGS) är en lokal förening för geologiintresserade i Skaraborgstrakten som genom åren genomfört detta växande evenemang, med ett stort antal mässutställare som visar och säljer mineraler, fossiler, smycken och geologisk utrustning.

Årets gästutställare är Gunnar Sporrong från Astro Sweden, Skara, som tagit med en mobil anläggning för guldvaskning där intresserade barn som vuxna kan prova på att hantera en vaskpanna. Vattenbehållaren är preparerad med amerikanskt vaskguld som via sin tyngd kan separeras från annat material genom att rotera vaskpannan.

– Att vaska guld är en skön blandning av fysiskt arbete och skoglig avkoppling, säger Gunnar Sporrong som vaskat guld sedan 1990-talet. Det finns guldförande sand på några platser i Skaraborg men i så små mängder att det inte blir någon guldfeber!

– – – –
Mässan hålls lördag den 6 augusti kl. 10 – 17 samt söndag den 7 augusti kl. 10 – 16.