Gå direkt till Nyheten (Tore Sahlström kåserar: Håll ut – snart är sköna vintern här igen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tore Sahlström kåserar: Håll ut – snart är sköna vintern här igen

Publicerad Thursday, 21 July 2022, 19:23 av Tore Sahlström

Håll ut-inom ett halvår är den sköna vintern här igen.
Extremhettan har slagit rot i Sverige och även i vårt område. Värmerekord slås lite varstans ute i Europa.

Nu väntas också Sveriges värmerekord kunna slås. Det nuvarande rekordet på 38 grader uppmättes 1947 i småländska Målilla.

En sådan här olidlig het dag kan man tänka på vad “gött” det trots är på vintern. Finns många anledningar att gilla vinter och kyla. Man kan ligga på soffan med filtar och plädar och ha levande ljus som värmekälla eller mysa framför en brasa.

Bara att få vara inomhus med gott samvete och kolla på en hockey eller bandymatch på kvälls-TV är inte alls dumt. Slippa gå upp mitt i natten för att friidrotts-VM som en idrottsnörd får göra nu i sommar är ingen höjdare.

Så nu när den förbannade sommaren är här sjöng en gång Bengt Sändh. Fast jag vet inte om sommaren är “förbannad” ändå. Jag är väl liksom som svensken i gemen inte nöjd med någon årstid. Antingen är det för varmt, för regnigt, för blåsigt, för torrt, för kallt, för snöigt och så vidare. Det är väl bara acceptera att Sverige har något som kallas årstider där vintern ska vara kall, våren är nyckfull med ömsom värmebölja eller kyla och sommaren ska helst vara lång och varm och helst regnfri.

 Denna stekheta torsdag letar man efter en skuggig plats och litar på Väder-Pia när hon lovar mera normala sommartemperaturer imorgon fredag. Igår satt jag ute på balkongen när det plötsligt kom en liten miniskur med regn vid 14-tiden. Så underbart det trots kan vara med lite regn. För att att påminna läsarna att  om ett halvår så har vi den kalla årstiden här igen. Vill bara illustrera för läsarna hur en kall vinter kan se ut i Lidköping-bilder jag tog från ett vintrigt Lidköping för ett par år sedan.

Bilderna är klickbara till större  format. 

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ronny Carlsson
Gäst
Ronny Carlsson
21 juli, 2022 07:42

Det är med en viss skepsis jag läser din krönika. Trodde du fortfarande tillhörde den Sahlströmska släkten från Medelplana som levde för sommarens inkomster där “bonneriet” var det som gällde.
Om inte detta räckte så var ju sommarens båtliv nåt som också var ett släktdrag.
Ledsen Salis, men som vinterivrare är du tydligen familjens avfälling om jag tolkar din krönika rätt.
Hoppas du tar mitt inlägg som jag avser, med en glimt i ögat!