Gå direkt till Nyheten (2500 bilar i kvällens/nattens cruising)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

2500 bilar i kvällens/nattens cruising

Publicerad söndag, 10 juli 2022, 09:14 av Redaktionen

Med tanke på det stora deltagarantalet, och 10.000 åskådare, anser Polisen att arrangemanget med cruising på lördagskvällen varit lyckat. Men 89 olika former av böter har skrivits ut, och i natt fick Läcköparkeringen utrymmes för det  skjutits raketer och kastats kraftiga bangers.

Främst var det på Skaragatan och Hamngatan det fanns publik. Poliserna uppskattar att det var cirka 10.000 som tittade på. Deltagarna hade egna träffpunkter, på Västra Hamnen och Läcköparkeringen.

Sammanfattningsvis kan nämnas att det gjordes flera kontroller av fordon. Fem fyllerister omhändertogs. Vid 21-tiden var det en person som hissade upp sin bil med domkraft på Västra hamnen. Så kröp han under bilen för att göra något när domkraften släppte. Andra hjälpte till att lyfta bilen så mannen kom loss – med blodvite men i övrigt vid gott mod.

Här är händelserapporter:

19,57 Lidköping: ett vittne larmar om en A-traktor som körs för fort på Rudenschöldsgatan. En patrull stoppar färden och föraren kontrolleras. Det visar sig att fordonet körts för fort och den unge föraren har felaktigt körkort för fordonet. A-traktorn tas i beslag. Rapport om olovlig körning.

20,07 Lidköping: På Timmermansvägen stoppas en bilförare som blir misstänkt för drograttfylleri och olovlig körning.

20,56 Lidköping: I korsningen mellan Kållandsgatan och Strandgatan – i rondellen – börjar två män att slåss. Poliser avbryter bråket och männen avlägsnas.

21 cirkatid Lidköping: Man klämd under bil på Gasverksgatan när domkraft vek sig.

23,58 Vara: På Kvarnvägen i Jung stoppas en blilist för kontroll. Det är en förare född 1992 som blir rapporterad misstänkt för rattfylleri och olovlig körning.

01,29 Råda: Klagomål på att det spelas hög musik från bil. Borta när polispatrull kommer.

03,25 Lidköping: På Alehagsgatan blir en person misstänkt för narkotikabrott – användning och innehav.

Bilder av Joakim Stegelmeyer:


De bad så snällt om att få komma med på bild…

Bilderna är klickbara till större format.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tage
Gäst
Tage
12 juli, 2022 09:07

Dunder succé!