Gå direkt till Nyheten (Liberalerna i regionen: Stärk närsjukvården)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 maj 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Liberalerna i regionen: Stärk närsjukvården

Publicerad torsdag, 30 juni 2022, 12:02 av - Inskickat material

Liberalerna i pressmeddelande: Hög tid för närsjukhusens återkomst I dag presenterar Liberalerna en rapport, med flera förslag från partiets regionpolitiska program, som syftar till att stärka den nära vården och närsjukhusen under den kommande mandatperioden i Västra Götaland. I rapporten föreslås bland annat att regionens närsjukhus ska värnas och utvecklas efter lokala förutsättningar och att det ska finnas vårdplatser på närsjukhusen. Vidare öppnas det upp för att närsjukhusen ska styras och ledas i en egen organisation som kan värna dess särart.

– I dag bedrivs för mycket vård på regionens stora akutsjukhus. Mycket av den vården kan bedrivas och hanteras på regionens närsjukhus istället. Det är genom att utveckla närsjukhusen, tillsammans med vårdcentralerna, som vi kan avlasta akutmottagningar och korta köer i vården. Omställningen till den nära vården behöver intensifieras under nästa mandatperiod. Det är hög tid för närsjukhusens återkomst, säger regionrådet Pär Lundqvist (L).

– Den vård som behövs ofta och av många ska finnas nära. Liberalerna vill utveckla närsjukhusen med hög kompetens och god tillgänglighet, såväl fysiskt som digitalt. Mer av den enkla och planerade vården måste flyttas ut och det skulle stärka verksamheterna i Falköping och Mariestad. Samtidigt vill vi fortsätta med att utveckla specialistkompetensen på våra akutsjukhus i Lidköping och Skövde, säger Pär Johnson (L), toppkandidat till regionfullmäktige, och t f oppositionsråd i Lidköping.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
SvempaBra
Gäst
SvempaBra
1 juli, 2022 12:08

Bra kommenterat. Lycka till.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
1 juli, 2022 11:08

Vilket trams. Man lade ner sjukhuset i Mariestad till enbart dagvård och skulle öppna ytterligare platser i Skövde trots att man inte kunde bemanna de man redan hade. Ja man stängde Mariestad men bristen i Skövde bestod. Så här har ni hållit på i åtta år nu och nu vill ni helt plötsligt göra tvärtom (säger ni)? Vad har denna karusell kostat skattebetalare och patienter?

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
1 juli, 2022 11:10

Lidköpings sjukhus har ni ju redan avlövat från akutsjukhus till närsjukhus (Socialstyrelsens normer).

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
1 juli, 2022 09:03

Svårt att tro på.
Är ju bara Vänsterpartiet som vill höja skatten.