Gå direkt till Nyheten (Kd-kandidat i debattartikel: Stärk tryggheten)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kd-kandidat i debattartikel: Stärk tryggheten

Publicerad onsdag, 29 juni 2022, 10:05 av Insändare

– Stärk tryggheten — öka satsningarna på polisen och familjen.
Det skriver kristdemokraten Dan Hovskär, som siktar på att ta plats i riksdagen på uppdrag av skaraborgare.

Inte i något annat europeiskt land ser vi en så tydlig ökning av det dödliga skjutvapenvåldet – samtidigt som Sverige är det tredje ”polisglesaste” landet i Europa. Så kan vi inte ha det.

Kristdemokraternas politik stärker tryggheten, bland annat genom fler poliser, höjda polislöner och utbyggnad av rättsväsendets myndigheter. Vidare behövs ökade befogenheter för polisen och insatser som gör att fler vågar vittnar. Gränsbevakningen behöver förstärkas för att stoppa vapensmuggling och få ett slut på dödsskjutningarna. Vi vill även satsa stort på förebyggande insatser där skolornas och familjernas viktiga roll i att öka tryggheten och förebygga gängkriminalitet och annan brottslighet ska stärkas, det är viktigt för oss invånare i Skaraborg.

Många av de kriminella problem som Sverige brottas med idag har byggts upp under lång tid. Därför kommer det även att krävas en lång tid av offensiva satsningar för att komma åt problemen. Man ska alltid kunna lita på att polisen och rättsväsendet i övrigt har de resurser och befogenheter som krävs för att klara av sin uppgift; att förebygga, förhindra och beivra brott. Genom att förstärka rättsväsendet förebygger vi även att anmälningar om våldtäkt, bostadsinbrott med mera läggs på hög när polisens resurser koncentreras mot gängen.

Ett exempel på en viktig förebyggande insats är föräldrastödsprogram. De syftar till att främja en god hälsa och utveckling hos barn. Föräldraskapsstöd har särskilt stor nytta för barn som har ett utåtagerande beteende. Kan utåtagerande barn, via ett selektivt föräldrastödsprogram, hindras från att utveckla ett missbruk, en kriminell bana eller på annat sätt bli utåtagerande är mycket vunnet för barnet och samhället.

Socialdemokraterna, som haft regeringsmakten i sju år, är slående passiva. Det har i allra högsta grad bidragit till en utveckling som går åt fel håll – och det gäller inte bara brottsutvecklingen. Vi har bland Europas högsta arbetslöshet. Vi har lägst antal vårdplatser per invånare i Europa. Dessutom förvärras energikrisen och elpriserna skenar.

Det är hög tid att vända utvecklingen. Det är dags för en ny regering med starkt inflytande av Kristdemokraterna!

Dan Hovskär
Toppkandidat till Riksdagen (KD), Skaraborg

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Roger
Gäst
Roger
29 juni, 2022 12:06

Poliser, poliser, ännu fler poliser…
Det verkar enkelt att ropa på polis för många av de dumma, svaga och fega politiker som under 30 år förstört det som en gång var ett av världens bästa länder att bo i.
Tyvärr är inte en batong något trollspö.
Riktig trygghet är att människor sköter sig och respekterar varandra, inte fler poliser.
Det finns en anledning till att vi inte behövt fler poliser.
Nu är det på allvar dags att fatta beslut i frågan om hur många människor ett land med vår folkmängd klarar att integrera och en tydlighet gällande krav och konsekvenser.