Gå direkt till Nyheten (Debatt: Hyresrätt – en boendeform i tiden)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Hyresrätt – en boendeform i tiden

Publicerad onsdag, 29 juni 2022, 10:12 av Insändare

– Hyresrätten ligger i tiden, skriver företrädare för Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen i en debattartikel

Hyresrätten ligger i tiden

Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen tycker det är läge att lyfta fram fördelarna med att bo i hyresrätt.
Hyresrätten är en boendeform som blir allt viktigare. Tre miljoner av Sveriges cirka tio miljoner invånare är bosatta i en hyresrätt. Det är en boendeform som leder till en ökad flexibilitet inte bara för individen utan för samhället i stort.

Det är därför dags att lyfta hyresrätten som boendeform. Hyresrätten är boendeformen som är öppen för alla utan någon kontantinsats, det är lätt att avflytta sin bostad och flytta om man exempelvis får ett nytt arbete. Detta helt utan att behöva oroa sig får timing, prisvariationer och räntor. Fördelarna med att bo i hyresrätt kan fortsätta radas upp och är många. Om något går sönder i ditt boende är det bara att lyfta på luren och få hjälp av din hyresvärd du behöver inte skuldsätta dig för att skaffa en bostad och det är en stor frihet att du kan pröva dina vingar för drömmar utan att egentligen behöva vara oroad för något mer än en uppsägningstid om tre månader.

Att det är bekvämt att bo i hyresrätt är ingen hemlighet.
Du kan enkelt lägga all din lediga tid på att göra roliga saker i livet. Kanske gillar du att spela golf, att gå i skogen eller att göra utflykter till spännande platser, helt utan att behöva tänka på att gräset ska klippas eller snön ska skottas. Detta sköter din hyresvärd helt utan att du behöver göra någonting alls!
Trygghet och gemenskap är också en del som förtjänar att hyllas. Du har nära till grannar och hyresvärden finns endast ett samtal bort om det skulle inträffa något oförutsett. Att ha en närvarande hyresvärd och goda grannar nära ger mervärden som många hyresgäster uppskattar.

Hyresrätten är den bekymmersfria boendeformen, som öppnar upp för spontana förändringar och möjligheter i livet. Genom hyresrätten ges du möjlighet till ett modernt boende som är bekymmersfritt och enkelt. Du har dessutom möjlighet att lägga all din värdefulla tid på saker som just du uppskattar. Hyresrätten är tryggt, bekväm, tillgänglig och passar både för dig som vill bo en kortare tid och för dig som känner att du har hittat hem.

Majoriteten av de som bor i hyresrätt gör det för att de vill det! *
De ser fördelarna med det!
Så välkommen hem till ditt bekymmerslösa boende!

Alma Ohlin Fastighetsägarna Skaraborg
Helena Karlsson Hyresgästföreningen Skövde