Gå direkt till Nyheten (HSB köper av AB Bostäder)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 december 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

HSB köper av AB Bostäder

Publicerad torsdag, 23 juni 2022, 13:12 av - Inskickat material

HSB Nordvästra Götaland förvärvar 32 hyreslägenheter på fastigheten Regndroppen 2 på Portvaktsvägen av AB Bostäder i Lidköping, i ett attraktivt läge ute vid vackra Sjölunda i Lidköping. Tillträdesdag är den 30/9 2022.

– För AB Bostäder är köparen viktig och i HSB har man hittat en ägare och förvaltare som är seriös och långsiktig, HSB har dessutom verksamhet i Lidköping säger Karl Alexanderson, VD på AB Bostäder i ett pressmeddelande. AB Bostäder behöver fortsätta sitt arbete med att skapa fler hyresbostäder och säkerställa resurser och ekonomiska förutsättningar för detta.

HSB Nordvästra Götaland förvaltar cirka 15.000 bostäder i 248 bostadsrättsföreningar och äger sedan tidigare hyresfastigheter i Åmål, Mellerud, Vänersborg, Trollhättan, Lilla Edet, Lidköping, Skara, Skövde och Mariestad.

– Vi ser det som en naturlig del av vår utveckling att utöka fastighetsbeståndet inom hyresområdet och är mycket glada över att kunna införliva denna fastighet i vårt bestånd, säger Torbjörn Friberg, vd på HSB i Nordvästra Götaland.

I och med köpet utökas alltså beståndet av hyresfastigheter i Lidköping.

– För oss är det viktigt att kunna erbjuda ett gott boende till människor med olika behov. För dem som inte vill investera sina pengar eller inte har möjlighet att köpa en egen bostad är hyresrätten ett bra alternativ, säger Torbjörn Friberg.

Förvärvet innebär cirka 30 hyreslägenheter och en LSS-verksamhet i Lidköping för HSB Nordvästra Götaland.

– – – –

Som Lidköpingsnytt skrev på onsdagen är priset 67,5 miljoner kronor.